Shamppanjalla lähikaupassa

C Paris
Minäpäs se juon vain ilmaista shamppanjaa kun teen ruokaostoksia!

On tuo kadun toisella puolella oleva kaiken kansan Monoprix kyllä hieno ruokakauppa.

Viiniviikkojen (Foire aux vins) kunniaksi yleensä joka päivä on joku ollut maistattamassa päivän viinejä. Ei ehkä koko päivää, mutta kolmesti olen tainnut maistella viinejä ruokaostosten lomassa. Maistatuksessa on aina yksi punaviini, valkoviini ja shamppanja (ei kuohuviini vaan aitoa tavaraa).

Tänään oli todella hyvää shamppanjaa maistatuksessa, mutta hintaa "vain" 25 euroa pullolla. Erittäin kuivista (brut) kuohuviineistä ja shamppanjoista on nimittäin vähän vaikea tietää mikä istuu omaan suuhun - jokainen muistaa sen kuivan kitkerän alkumaljan kumminkaiman lakkiaisissa. Hinta ei kerro hölkäsen pöläystä siitä, mikä on omasta mielestä hyvää. Mikä siis sen hienompaa kuin se, että vanha setämies on hyllyjen vierellä maistattamassa!

Ja viinien välissä saa tietysti Monoprix'lläkin syödä palan patonkia, ettei jää vanha maku maistumaan suuhun. Tämän opin jo keskiviikkona  oenologie-iltamassa eli koulun viininmaistiaisissa. Ja ruokakaupassakin juodaan oikeista viini- ja kuohuviinilaseista!

Voi että miten luksusta!

Ja sitten joku saksalainen (eräs tuttu siis) ostaa kaupasta Pol Rémy -pullon ja sekoittaa sitä appelsiinimehun kanssa. Mitä haaskausta, kun hyllyt notkuu shamppanjaa kaikissa hintaluokissa ja Pol Rémy on kuohareistakin se hirvein. Niin ja vielä Pariisiin tullaan lantraamaan kuoharia mehun kanssa. Kyllä vihastuttaa.

Mutta taas mukaviin asioihin. Viinihyllyltä jatkoin kierrosta ruokaostosten parissa. Seuraava maistatus olikin Lindt'in suklaiden parissa, ja niitä ei ollut kuin kuutta ei laatua esillä. Otin vain tuttua ja turvallisa Crème Brûlée -suklaata, sillä paras olla luomatta uusia intohimoja sillä saralla.

Ennen kassoja oli vielä Carambaria laitettu crepin (=letun) väliin. Carambarit on klassikko-karkkeja (vai onkohan alkuperäisesti toffeita), joiden kääreestä löytyy aina jokin vitsi. Näin muistelisin, taisin syödä Carambareja viimeksi nelisen vuotta sitten.

Näin täällä, oli hyvä kauppareissu!

Bisous, C

P.S. Monoprix'n eväspuolen myynnissä täytetyn patongin leiväksi saa valita halutessaan "puolikkaan suomalaisen". Kokonaiseen suomalaiseen en ole vielä törmännyt. Hmm.

Kommentit

annemi

Ihanaa, vaikka tykkään käydä kaupassa muutenkin, viini vauhdittaisi arkiostoksia mukavasti :)

Camilla
C Paris

Jotenkin hieno mielikuva ajatella että olisi työntämässä ostoskärryjä isossa ruokakaupassa samalla viiniä juoden.

Silleen että tuuppaa ostoskärryille vauhtia hieman, sitten hyppää korkkareissa kärryjen kyytiin ja siinä kyydissä sitten joisi viiniä. Jotenkin näytän tässä kuvitelmassa vähän Audrey Hepburnilta tai Twiggyltä ja pidän päällä mustaa villakangaskeeppiä ja mustaa turbaani/baskeri/baretti-tyylistä päähinettä. Hmm.

Ei mennyt ihan näin tänään kuitenkaan :D

Jii (Ei varmistettu)

Pol Remyn kauheutta tasoittaa kyllä sen hinta, ainakin viimeksi Ranskassa asuessani se maksoi Auchanissa 1,67€. Suomessa sen hinta (7,06€) on jotain nin karmivaa, että ei käy edes mielessä ostaa. Muuhun kuin tuollaiseen lantraukseen tai urheilujuhlissa suoritettavaan "samppanjan" ruiskutteluun se ei sovi. Vinkkaapa kaverillesi, että jättää joskus appelsiinimehut kotiin ja panostaa pari euroa lisää niin voi löytää mahtaviakin elämyksiä. :)

Camilla
C Paris

Jii, olet täysin oikeassa.

Kaveri oli vain kolme viikkoa Pariisissa, joten peli on menetetty. Tuo lyhyt oleskelu juuri tekikin toiminnnasta täysin rikollista.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.