Sunnuntaiajelulla

C Paris

Siis nyt kaikki Pariisin turistit huomio, seuraa tärkeää asiaa.

Pariisissa ajaa huhtikuusta syyskuuhun sunnuntaisin ja pyhäpäivinä bussilinja Balabus, joka kiertää Pariisin kaikki päänähtävyydet. Pääteasemat ovat Gare de Lyonilla ja La Défensessa, mutta molempiin suuntiin on eri reitit.

Tästä merkistä tunnistat Pariisin julkisen liikenteen nähtävyysbussin.

Ihan ex tempore huvikseen testattiin kyseinen ajelu, ja oli kyllä aivan huippua. Vaikka joidenkin kohteiden kanssa olikin bussin katto tiellä, en tällaisenä turistirysien karsastajana vaihtaisi Balabusia mistään hinnasta turisteille suunnattuun kiertoajeluun: meidän lisäksemme koko bussissa oli vain pari muuta ihmistä ja reissu maksoi vain kertajoukkoliikennelipun verran! Sai aivan rauhassa itsekseen fiilistellä nähtävyyksiä ilman että viisikymmentä muuta Samsonite-turistia tekisi samaa ihan vieressä ja käytännössä ilmaiseksi.

Täydellinen sunnuntaiajelu Pariisiin tutustuville.

Reittikartta näkyvissä täällä: http://www.ratp.fr/informer/pdf/orienter/f_plan.php?fm=gif&loc=bus_paris/&nompdf=07

Ainoa miinuspuoli bussin katon lisäksi ajelussa on se, että jos ei tunne yhtään Pariisia ei välttämättä tiedä missä ajellaan, joten opas olisi kätevä olla mukana. Voin kuitenkin lupautua sille oppaaksi joka vielä tämän sesongin aikana haluaa kokeilla tätä bussia.

Itsekään en ollut käynyt kaikissa paikoissa, kuten Avenue Montaigne'lla tai La Défensessa, joten ajelu oli täydellinen. Siihen kun lisäsi vielä päälle, että opiskelimme Pariisin matkaoppaasta kaikkien nähtävyyksien taustat ja tiedot, niin kyllä nyt ollaan Pariisin tuntijoita! Kuka olisi tiennyt, että Pariisiin on rakennettu niin paljon upeaa arkkitehtuuria juuri vuoden 1900 maailmannäyttelyä varten (esim. Eiffel, Pont Alexandre III ja Grand Palais) tai että Concorde-aukio on yli kahdeksan hehtaaria ja rakennettu aikoinaan Ludvig XV:n patsaalle, mutta alle 20 vuotta valmistumisestaan aukiolla teloitettiin giljotiinissa Ludvig XVI ja Marie Antoinette tuhannen muun kanssa, jolloin aukiota kutsuttiin vallankumouksen aukioksi? Oli kyllä aivan mainio ajelu.
 

Bisous, C

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Ohhoh, enpä tiennyt tällaisen olemassa olosta lainkaan! Tämähän me hyödynnetään ensi keväänä, kun tullaan mieheni, joka on ensikertalainen, kanssa Pariisin. Merci mille fois! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.