Vähän ylimääräistä jännitystä

C Paris

Tässä on jatkoa edelliseen ystäväni kirjoittamaan juttuun "Ensikertalaiset Pariisissa"

 Kävi meillä yksi välikohtaus tuona samaisena lähes taianomaisena iltana, jolloin olimme illastaneet St. Germain des Près'ssä, syöneet Berthillonin jäätelöä ja käyneet Shakespeare&Co.'ssa.

Oli jo melko myöhä, kun ehdotin vierailleni: "Käydäänkö katsomassa vielä yksi hieno silta? Tästä pääsee sinne RERillä ja muuten sitä on aika vaikea mahduttaa ohjelmaan, mutta se on tosi hieno silta." Ja niinhän me lähdettiin.

RERillä matkustaminen ei kuitenkaan ole ehkä se kaikkein järkevin idea myöhään illalla. Todella törkyinen ja homeinen juna oli melko tyhjillään. Kun astuimme pois, olimmekin ainoat koko Invalidesin asemalla. Lisäksi uloskäynnille päästäkseen oli mentävä alaspäin, joka tuntui entistä kammottavammalta tyhjällä RER-asemalla. Siellä sitten pitkillä käytävillä koitimme päästä nopeasti ulos panikoitumatta.

Lopulta kun pääsimme uloskäynnille, se oli lähes kokonaan blokattu poliisin nauhalla, ja nauhan toisella puolella oli viisi vartijaa/poliisia sekä poliisikoira. He selkeästi odottivat jotakuta toista ulostulevaksi samaisesta uloskäynnistä, meidät päästettiin porteista ulos. Kaikissa  varsinaisissa uloskäynneissä olikin sitten ritilät edessä, paitsi yhdessä. Ei ollut kiva tunne yrittää ulos ja huomata törmäävänsä "kaltereihin".

Se olikin todellinen hepotus kun pääsimme ulos asemalta. Vähän sain kuittia vierailtani: "Sen on parasta olla aika hiton hieno silta sitten!" ja "Ei enää tällasia reissuja jooko?"  En tiedä oliko Pont Alexandre III ihan tuon jännityksen arvoinen kohde...

Bisous, C

(Kuva: Kanako, My Little Paris facebook)

Kommentit

Riina Pariisista (Ei varmistettu) http://pariisistapaivaa.blogspot.fr/

Vähän jännitystä arkeen. :) Anoppini, joka asui kumminkin koko aikuisikänsä Itä-Pariisissa, pelkää aivan hysteerisesti RER-junia. Hän on ihan varma, että jos sellaiseen menee, niin heti välittömästi vähintään ryöstetään ja raiskataan, ehkä vielä murhataankin. :D

Riina Pariisista (Ei varmistettu) http://pariisistapaivaa.blogspot.fr/

...tulipa se hassusti... Anoppi ei nimittäin ole kuollut, vaan tarkoitus oli sanoa, että asui koko työikänsä Pariisissa, kuusitoistavuotiaasta eläkeikään....

Camilla
C Paris

Sanoisin itsekin että suurin riski tulla ryöstetyksi on RER-junassa, RER-asemalla tai sen läheisyydessä. Enemmän kuitenkin minua olisi ahdistanut asua itäisessä tai pohjoisessa Pariisissa kuin matkustaa RERillä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Alexandre III on kyllä juurikin moisen arvoinen! :D RER C-linjan tietyt asemat tuntuvat olevan kyllä kummallisiin aikoihin suljettuna. Onneksi teidän tarinalla oli onnellinen loppu. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.