Vegaani!
Aulis huolethii, että myös vegaanit, maito-ja kananmuna allergikot saavat osansa karamellisista intiaanisokeri korvapuusteista. Vaikka maito korvataan kaurajuomalla ja voi kasvirasvalla niin maku pysyy silti herrrkullisena! Kokeilkaa vaikka ite! Ja muutes munat on myös unohdettava!
Vegaani inkkari-korvari
0,5 l kaurajuomaa
50 g hiivaa
2 dl intiaanisokeria
1 rkl kardemummaa
0,5 rkl suolaa
n. 2 l vehnäjauhoja
150 g kasvirasvaa esim. flora
Lämmitä kaurajuoma kädenlämpöiseksi, sekoita lämpimän juoman joukkoon hiiva ja mausteet, tämän jälkeen lisätään jauhot vaivaten. Jauhoja sen verran, että taikina irtoaa kulhon reunoista. Vaivataan joukkoon pehmeä flora. Annetaan kohota n. 45 min liinan alla.
Kaulitaan kohonnut taikina, kaulitun taikinan päälle levitetään floraa ja ripotellaan reilulla kädellä inkkarisokeria ja ripaus kanelia. Rullataan taikinasta tiivis ja tasapaksu rulla. Leikataan rullasta ns. kolmion mallisia paloja, jotka painellaan korvapuusteiksi.
Paistetaan 200-asteessa n.15 min. NaM!
Jos pullataikinaan laittaa Floraa, niin se taikina ei enää sitten ole vegaanista. Floraan on lisätty eläinperäistä, lampaan villasta eristettyä Dᴣ-vitamiinia.