Normipäivä.

Ajattelin kirjoittaa siitä miten meidän päivä yleensä kuluu kotona jos ei ole mitään sen kummoisempia menoja. Joinain päivinä käydään kävelylle, toiste vaan hakemassa posti ja joskus ei sitäkään. Pari kertaa viikossa kylvetään iltaisin. Mutta sen pidemmittä puheitta, alla meidän eilinen päivä eli perjantai.

6:30 Mieheni lähtee töihin ja me tytöt jäädään nukkumaan. Alice havahtuu syömään, mutta menee sen jälkeen heti takaisin nukkumaan. Jatkan itsekin vielä unia.

9:00 Herään siihen, että Alice jokeltelee kehdossaan. Hengaillaan ja höpötellään hetken aikaa ennen kuin nostan tytön ylös. Vaihdetaan vaippa ja vaatteet samalla, kun jutustellaan lisää. Kannan Alicen olkkariin, laitetaan valoja päälle ja availlaan verhoja yhdessä. Alice leikkii itsenäisesti jumppamatolla sen aikaa, kun pumppaan maitoa talteen. Tyttö jatkaa touhujaan ja minä keitän kahvia, laitan aamupalaa ja siivoan keittiötä edellispäivän jäljiltä.

IMG_0519.jpg

10:00 Tytölle tulee tylsää jumppamatolla ja siirryn syömään aamupalaa hänen viereensä. Kun olen syönyt, treenataan masulla oloa ja istumista. Vaihdetaan päivän toinen vaippa. Siirrymme sohvalle rauhoittumaan, Alice tyynylleen ja minä viereen. Putsataan nenä ja viilataan kynnet. Alice näpertelee tyytyväisenä Sophieta ennen kuin nukahtaa lopulta 11:30 paikkeilla. Äiti juo viimein kahvinsa samalla, kun selailee puhelintaan. Otan myös kuvat hoitolaukun sisällöstä blogipostausta varten.

13:00 Alice herää nälkäisenä ja syö samantien. Vaihdamme päivän kolmannen vaipan. Leikimme taas jumppamatolla hetken aikaa ja annamme maidon laskeutua. Seuraavaksi treenaamme taas mahallaan oloa. Masutreenien jälkeen jäämme lattialle loikoilemaan selälteen ja luemme pari vauvakirjaa muutamaan kertaan ja ihan vaan höpöttelemme. Alice innostuu tutusta Puppe-kirjasta.

IMG_0524.jpg

13:45 Minullekin tulee vähitellen nälkä. Alice leikkii taas jumppamatolla sen aik

aa, kun lämmitän lounasta. Syön jumppamaton vieressä ja juttelemme samalla, ettei tyttö hermostu. Siirrymme taas sohvalle rauhoittumaan. Tarkastan sähköpostin ja latailen kuvia koneelle samalla, kun Alice näpertelee ja ihmettelee sormiaan. 14:30 Neiti nukahtaa päivän toisille päiväunille.

15:20 Alice herää päiväuniltaan ja syötän hänet. Vaihdamme päivän neljännen vaipan. Hän ei halua olla jumppamatollaan, joten siirrän tytön takaisin tyynylleen. Alice tutkii omia käsiään ja katselee ympäri huonetta tyytyväisenä sillä välin, kun laitan koneellisen pyykkiä pyörimään ja pakkailen pari laatikkoa muuttoa varten. Siirryn sohvalle ja höpöttelemme hetken aikaa. Alicea alkaa kiukuttaa ja hän onkin taas väsyneen oloinen, muttei malta nukkua.

16:30 Mieheni tulee kotiin ja Alice unohtaa väsymyksensä. He viettävät yhdessä jutustelu ja haliaikaa sillä välin, kun käyn itse suihkussa. Alice rauhoittuu taas tyynylleen mutustelemaan Sophieta. Kun tulen suihkusta luemme taas pari vauvakirjaa yhdessä. Vaihdamme päivän viidennen vaipan. Alicella on taas nälkä, jonka jälkeen hän nukahtaa kolmansille päiväunille kello 18:00.

IMG_0526.jpg

18:45 Alice herää kärttyisenä eikä mikään muu rauhoita, kuin äidin rinta. Vaihdamme päivän kuudennen vaipan. Alice on vieläkin huonolla tuulella, mutta kylvetettyämme hänet kaikki on taas hyvin.

20:00 Laitamme pullon lämpenemään samalla, kun vaihdamme neidin vaipan seitsemännen kerran ja puemme yöbodyn. Pullon lämmettyä Alice saa iltaruokansa ja vitamiininsa. Tyttö on ruokakoomassa ja valmis nukkumaan. On mieheni vuoro lukea iltasatu. Kymmenen minuutin päästä neiti sammahtaa. Sammutamme valot ja toivomme, että tyttö on nukahtanut kunnolla. Joudumme käymään kerran huoneessa rauhoittelemassa ennen kuin uni vie lopullisesti voiton.

21:00 Vanhemmat saavat nauttia hetken hiljaisuudesta. Katsomme telkkaria ja syömme jäätelöä. Kymmenen aikoihin mieheni menee nukkumaan ja jään itse valveille vielä hetkeksi aikaa. Pumppaan maitoa talteen toisen kerran, kirjoittelen blogia ja näprään tietokonetta muuten vaan. Saan unenpäästä kiinni vasta lähempänä puoltayötä.

3:15 Alice herää syömään kerran keskellä yötä. Syöttö kestää noin 10minuuttia, jonka jälkeen pääsemme molemmat takaisin nukkumaan.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *