Herkkumasariinit
Heippa teille rakkaat lukijat!<3 Tällä kertaa ajattelin siirtyä vähän eri aiheeseen kuin pääsykokeet ja julkaista ihanien masariinien reseptin. Siskoni on kaivanut reseptin netin syövereistä – suurena masariinien ystävänä! Itse leivoin masariineja ensimmäistä kertaa tänä keväänä – pääsykokeiden aikaan – kun ajattelin viimeinkin pitää vapaapäivän ja sen sitten pidinkin: kävin äänestämässä kuntavaaleissa, kävin ruokakaupassa, leivoin masariineja ja menimme illalla päivän päätteeksi saunaan. Kyllä niitä mukaviakin muistoja siis löytyy pääsykokeiden keskeltä, tai oikeastaan näin jälkikäteen luku-urakka on jo romantisoitunut mielessä sen verran, että melkein sitä kaiholla muistelee!
Leivontareseptejä on nyt muutenkin lähiaikoina tulossa, sillä tänä kesänä on melko hyvin tullut leivottua ja kokeiltua uusia reseptejä, etenkin vegaanisia! Leivoin vegaaniset hääkakut (kaiken kaikkiaan 14 kakkua) ystäväni häihin, joten reseptejä on tulossa. 🙂
Tällä reseptillä masariineja tulee aika reilusti, joten halutessasi voit esim. puolittaa taikinan hieman inhimillisempään määrään näitä taivaallisia leivoksia.
Masariiniit:
murotaikina:
200g voita
1dl sokeria
1 kananmuna
3.5dl vehnäjauhoja
0.5tl leivinjauhetta
täyte:
200g mantelimassaa
100g voita
3 kananmunaa
1.5rkl vehnäjauhoja
kuorrutus:
tomusokeria
vettä
elintarvikeväriä
Valmista murotaikina nyppimällä kaikki aineet sekaisin. Painele taikina masariinivuokien pohjalle ja reunoille. Valmista täyte vatkaamalla kaikki aineet nopeasti sähkövatkaimella sekoittaen. Annostele täyte vuokiin täyttämällä noin 3/4 osaa vuoan tilavuudesta. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes murotaikina saa hieman kullankeltaista väriä. Kuorruta jäähtyneet leivokset tomusokerikuorrutuksella: laita kulhoon muutama ruokalusikka vettä, lisää tomusokeria ja elintarvikeväriä, ja vatkaa hyvin. Kuorruta ja nauti!
Leivontaterveisin Emmi