Palautetta olkaa hyvä

Yllätys konsultin työtä aloittaessani: palautetta saa oikeasti. Tähän asti johtamisen oppikirjoissa välähdellyt sana on tuntunut vain suositukselta, jota en ole vielä oman elämäni aikana nähnyt. 

Yliopistoaikanani, varsinkin gradua tehdessäni, palautteen määrä ja laatu olivat minulle pettymyksiä. Graduryhmässä harvoin koko ryhmä oli ehtinyt tai vaivautunut lukemaan toisten töitä vaaditulla panostuksella, jolloin ryhmän palaute jäi kovin pintapuoliseksi. Tunsin palautettava tulevan myös aivan liian harvoin.

Saman koin myös aikaisemmassa työpaikassani viime talvena: palautetta ei tullut kuin kehityskeskustelussa, jolloin olisi itse myös pitänyt osata antaa palautetta koko vuodesta kattavasti kerralla. Jos palautetta joskus sai, se tuli ohimennen tulostimen vieressä tai kahvihuoneessa, ei koskaan virallista kautta niin että siitä olisi jäänyt jälki jonnekin. Tämä oli aivan liian vähän ja koin oman kehittymiseni kannalta palautteen vähäisyyden ongelmalliseksi.

Nyt työni ja tulokseni ovat avoimemmin esillä ja palautetta saa epävirallisten kanavien kautta myös virallisesti. Olen jo ensimmäisen puolen vuoden aikana saanut enemmän palautetta työstäni kun koskaan aikaisemmin! Olen aina kokenut suoriutuvani töistäni mallikkaasti, mutta en ole aikaisemmissa työpaikoissani saanut siitä konkreettista palautetta kuin vasta työsuhteen päättymisen jälkeen työtodistuksessa ja suosituksissa. Toki tuokin palaute lämmittää, mutta palautetta tarvitaan jo työsuhteen aikana, jolloin sen avulla voi yltää vielä parempiin suorituksiin.

Yksi ehdoton suosikkini nykyisessä työssäni on palaute ja se, että jokaista kannustetaan pyytämään ja antamaan palautetta rakentavasti. Tämä on itselleni myös yksi motivoiva tekijä: yhtä paljon kun minua innostaa palkkapäivänä tilille ilmestyvä palkka, minua motivoi saamani palaute. Palaute kertoo selkeästi miten olen onnistunut ja miten voin onnistua myös tulevaisuudessa. Palaute myös näkyy esimiehilleni, jotka päättävät ylennyksistäni. Tämän ansiosta tunnen aidosti, että olen urani ensimmäisen puolen vuoden aikana kehittynyt jo paljon ja että voin kehittyä vielä enemmän. 

suhteet oma-elama tyo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *