THE omenapiirakka

7B550685-93C4-48CA-94CF-D93420974F53.jpeg

Törrrkeen hyvää! Parasta jälkkäriä mitä oon koskaan syönyt! Oli ensimmäiset sanat kun pala tätä omppupiirakkaa sujahti suuhun. Niin, miehen kai vähän niin kuin kuuluu sanoa noin vaimonsa leipomuksista ja olen saattanut kerran jos toisenkin kuulla nuo samat sanat.. Mutta jotain totuuksia siinä piili, nimittäin omenapiirakka minkä tänään päähänpistona leivoin, oli sairaan hyvää! Ehkä parasta, mitä olen tähän saakka tehnyt. Ohje on gluteeniton ja maidoton, koska tein niillä mitä kaapista löytyi ja tällä kertaa kaurajauhoja ja kauramaitoa. Heti ilmojen viiletessä ja puiden varistaessa lehtiä maahan, nostaa omenapiirakkahimo päätään, näitä saa varmasti vääntää vielä yhden jos toisenkin kuluvien viikkojen aikana. Kannattaa testata!

2,2 dl juoksevaa margariinia

1 dl sokeria

3 dl kaurajauhoja ( +halutessa 1 dl kaurahiutaleita)

0,5 dl kauramaitoa

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 tl kanelia

4 omppua

Sokerit ja margariini sekaisin ja siitä pari ruokalusikallista sivuun. Sekaan muut aineet. Kaadetaan voideltuun vuokaan, heitellään omenanviipaleet päälle ja halutessa sokeria sekä kanelia ja aiemmin sivuun otettu taikina murusina. Uuniin 200 astetta ja reilu puoli tuntia. Aijai!

 

koti ruoka-ja-juoma diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.