Ei mitään jouluista, vaan Australian lempiaamiainen osa 1

50FB53E5-9C73-401A-8D0C-8B0DD45DBFE7.jpeg

Kun avaan uutissivuston, television tai Instagramin, eteen pamahtaa yhdeksän kertaa kymmenestä jotain jouluaiheista ruokaan liittyvää. Ja hyvä niin, koska tarvitseehan tässä itse kukin inspiraatiota tulevien pyhien menukokonaisuuksiin. Siitä huolimatta että jouluun liittyvät reseptit olisi just nyt halutuimpia, aion uida vastavirtaan ja kertoa yhden sairaan hyvän tuorepuuron (tai oikeammin bircher müslinreseptin. Sain maistaa sitä Australiassa miehen siskon tekemänä, mutta alkuperäinen resepti on heidän saksalaisen kämppiksen. Puuro maistui myös Gialle, ainakin silloin kun sitä löytyi kenen tahansa muun kuin hänen lautaseltaan. 

 

Bircher müsli:

Vähintään 0,5l sokeroimatonta mantelimaitoa

1 puristettu appelsiini

2 kypsää banaania

10 kuivattua taatelia

Yllämainitut blenderiin ja kunnolla sekaisin, sen jälkeen kulhoon ja sekaan:

4 dl kaurahiutaleita

1 dl chiansiemeniä

0,5 dl pellavansiemeniä

kourallinen manteleita

1 dl sekalaisia pähkinöitä/kuivattuja marjoja ja kookoslastuja

Sekoitetaan – massan tulee olla suhteellisen löysää mutta ei kuitenkaan velliä. Annetaan tekeytyä yön yli tai ainakin pari tuntia jääkaapissa.

 

Tällä ohjeella puuroa tulee paljon, mutta toisaalta se säilyy jääkaapissa ja on loistava välipala, aamupala sekä iltapala vaihtelevilla höysteillä. Saisipa tätä heti huomenna ja tietenkin mango + paahdetut kookoslastut -combolla..

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.