Ei mitään jouluista, vaan Australian lempiaamiainen osa 1
Kun avaan uutissivuston, television tai Instagramin, eteen pamahtaa yhdeksän kertaa kymmenestä jotain jouluaiheista ruokaan liittyvää. Ja hyvä niin, koska tarvitseehan tässä itse kukin inspiraatiota tulevien pyhien menukokonaisuuksiin. Siitä huolimatta että jouluun liittyvät reseptit olisi just nyt halutuimpia, aion uida vastavirtaan ja kertoa yhden sairaan hyvän tuorepuuron (tai oikeammin bircher müslin) reseptin. Sain maistaa sitä Australiassa miehen siskon tekemänä, mutta alkuperäinen resepti on heidän saksalaisen kämppiksen. Puuro maistui myös Gialle, ainakin silloin kun sitä löytyi kenen tahansa muun kuin hänen lautaseltaan.
Bircher müsli:
Vähintään 0,5l sokeroimatonta mantelimaitoa
1 puristettu appelsiini
2 kypsää banaania
10 kuivattua taatelia
Yllämainitut blenderiin ja kunnolla sekaisin, sen jälkeen kulhoon ja sekaan:
4 dl kaurahiutaleita
1 dl chiansiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
kourallinen manteleita
1 dl sekalaisia pähkinöitä/kuivattuja marjoja ja kookoslastuja
Sekoitetaan – massan tulee olla suhteellisen löysää mutta ei kuitenkaan velliä. Annetaan tekeytyä yön yli tai ainakin pari tuntia jääkaapissa.
Tällä ohjeella puuroa tulee paljon, mutta toisaalta se säilyy jääkaapissa ja on loistava välipala, aamupala sekä iltapala vaihtelevilla höysteillä. Saisipa tätä heti huomenna ja tietenkin mango + paahdetut kookoslastut -combolla..