Aamujen suosikki

Aina iltaisin mennessäni nukkumaan mietin, kuinka ihanaa että saan taas herätä uuteen aamuun – juomaan kahvia vaahdotetulla kauramaidolla ja syömään, mitä juuri silloin sattuu tekemään mieli. Aamiainen on päivän tärkein ja paras ateria. Innostun ja kyllästyn yhtä nopeasti, joten aamupala ei voi olla viikosta toiseen samaa kauraa, vaikka se puuro hyvää onkin. Ja puurosta puheenollen; hirssipuuro – siinä yksi joka hipoo lähes täydellisyyttä, niin makunsa kuin ravintoarvojensa puolesta. Löysin sen viime vuoden lopulla ja siitä on kertaheitolla tullut yksi suosikkiaamiaisistani. Se on samettisen pehmeää ja jollain täysin selittämättömällä tavalla niin hyvää, että voisin lapparoida sitä lautasen toisensa perään.

Eikä hirssin puolesta puhu pelkästään maku, sillä hirssi on ravintoarvoiltaan aika mieletön tuote. Se on loistava kuidun, raudan ja magnesiumin lähde ja gluteenitonkin vielä. JA mikä parasta – hiusten ja kynsien keratiinin tärkeä rakennusaine on orgaaninen piihappo ja sitähän löytyy mistäs muualtakaan kuin hirssistä. Niitä hiuksia kun lähtee nyt niin paljon että itkettää.

Kahteen annokseen tarvitaan:

1,5 dl hirssiä

2,5 dl kauramaitoa

2,5 dl vettä

suolaa

Hirssi tulee huuhdella hyvin ennen käyttöä. Itse valuttelen sitä kuuman ja kylmän veden alla vuorotellen ennen kuin laitan kattilaan maidon ja veden kera. Keittelen puuroa miedolla lämmöllä puolisen tuntia ja lisäilen vielä pari desiä vettä tai maitoa, kunnes puuro on vaaleaa ja koostumukseltaan kermaista. Lisukkeeksi sopii kokemuksen sanelemana ainakin kookosmanna, marjat ja maapähkinävoi.

Puuron voi keittää valmiiksi illalla ja lämmittää aamulla notkistamalla sitä maidolla – helppojen aamujen maksimointia!

Riisipuurolle on löytynyt kova kilpailija!

_MG_6020.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma