Bon appétit – mitä pöytään on katettu viime päivinä?
Kuten ehkä jo sanottu, täällä Greffeilissä ollaan syöty ja juotu hyvin. Kertakaan ei olla käyty ulkona syömässä – lähimpään ravintolaan taitaa olla parikymmentä kilometriä, heh. Eipähän mene rahaa ulkona syömiseen ja saa syödä juuri niin kuin paikallisetkin. Täällä suositaan paljon luomua ja kasvisruokia, vain pari kertaa ollaan syöty lihaa. Punaviinit on myös poikkeuksetta olleet orgaanisia. Maustaminen on täällä todella isossa roolissa ja tämän reissun jälkeen täytyy yrittää skarpata siinä itsekin, niin paljon ihania uusia makuelämyksiä takana. Osa aineksista myös poimitaan ihan luonnosta, kuten rucola, nokkonen ja ohdake. Kuuteen päivään on mahtunut muun muassa seuraavia, joiden reseptit lähtee takuuvarmasti tuliaisina mukaan Suomeen:
– Lihaton kaalilaatikko – porkkanaa, lehtikaalia ja kvinoaa
– Tuoretta makrillia pinaatti-nokkoskastikkeessa
– Nizzalainen munakas
– Kasvis-linssikeitto
– Ohdakekastike ja pippuririsottoa
Pieni matkalainen on sormiruokaillut valtaosan päivistä ja nauttinut silminnähden ranskalaisista luomuherkuista, kulinaristi mikä kulinaristi.