Helppo, makea ja kirpeä – ihana sitruunapiirakka

E19914F7-BC13-446F-B2E2-96AB5415A6DA.jpeg

Selailin lomakuvia muutama päivä sitten ja ruutuun pamahti kuva korista täynnä sitruunoita. Tuli järjetön tarve leipoa jotain sitruunasta, koska rakastan sitä hedelmää – pelkästään jo sitruunalla tuunattua vettä, mutta erityisesti ruoanlaitossa ja leivonnaisissa. Löysin netistä Kinuskikissan ohjeen sitruunapiirakkaan ja tuunailin sitä vähän omaan makuun. Tuli aika hyvä ja kotona kuultu kommentti oli yllättäen… PARASTA MITÄ OON KOSKAAN SYÖNYT!

 

Pohja:

120g voita/leivontamargariinia

1/2dl sokeria

1 muna

2 1/2dl gluteenittomia jauhoja

1 1/2 dl kaurahiutaleita

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

Kolmen sitruunan mehu

2 dl sokeria

1/2 perunajauhoja

3 munaa

2 dl kuohukermaa

2 rkl turkkilaista jogurttia

Voi ja sokeri vaahdoksi, sekaan muna ja yhdistetyt kuivat aineet vähitellen. Taikina voideltuun vuokaan.

Perunajauhot ja sokeri kulhoon, sekaan sitruunanmehu ja munat. Lopuksi kerma ja turkkilainen.

Uuni alatasolla 175 astetta ja noin 40 minuuttia. Kannattaa tarjoilla vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa!

koti ruoka-ja-juoma