Kiinteiden aloitus ja stressaava äiti

UNADJUSTEDRAW_thumb_1e11.jpg

Aloitettiin kiinteiden maistelut kun Gigi oli nelikuinen. Testattiin aina parin päivän ajan samaa makua, ihan teelusikallisen verran ja siirryttiin seuraavaan. Lähes välittömästi kävi ilmi, että äidin tai isän lusikalla antama ruoka ei kelvannut. Piti saada lusikka omaan käteen ja sohia sillä pitkin naama, kunnes suu löytyi. Ja sen löydyttyä irvisteltiin, ihmeteltiin ja purskautettiin kaikki ulos. Aina uudestaan ja uudestaan, makujen vaihtuessa ja viikkojen kuluessa. Koska Gigi niin selvästi osoitti haluavansa tehdä itse, päädyttiin lopulta antamaan sormiruokaa. Nyt on maisteltu sitä kautta erilaisia lihapötköjä, kasviksia ja hedelmiä. Ja silti, tuntuu että ainut mikä kelpaa on kurkku. Sitä rouskutellaan kahdella pienellä hampaalla tyytyväinen virne kasvoilla. Muita katsellaan ja kosketellaan, laitetaan suuhunkin satunnaisesti mutta ei samalla tohinalla kuin kurkkua.

 

Olen kuunnellut muiden äitien keskusteluja vauvojen ruokailusta ja tähän mennessä tuntuu että kaikkien vauvat ovat syöneet heti alusta alkaen hyvin. Ja luonnollisesti, stressikäyrä on alkanut nousemaan kun meillä ei edelleenkään kelpaa puurot eikä soseet. Ja kun niistä puuroista touhotetaan vähän joka välissä, että pitäisi saada iltaisin ja aamuisin ja että yöt sujuisi varmasti paremmin jos niitä puuroja jne. Tiedän ettei kannata eikä saa verrata muihin, mutta kyllä mä vähän mietin että saako tuo napero kaiken tarvitsemansa siitä kurkusta ja äidinmaidosta kun hän heiluu energisenä aamusta iltaan.

 

No, pikkuhiljaa. Mutta kyllä tää silti vähän stressaa.

 

UNADJUSTEDRAW_thumb_1e15.jpg

UNADJUSTEDRAW_thumb_1e19.jpg

UNADJUSTEDRAW_thumb_1e21.jpg

 

Perhe Lapset

Terveellinen, ravitseva ja helppo välipala

UNADJUSTEDRAW_thumb_1e2f.jpg

Rakastan erilaisia tahnoja ja levitteitä. Niiden suhteen voi soveltaa loputtomasti niin ainesosien kuin tarjoiluvaihtoehtojenkin suhteen. Jos saisin päättää (ja saanhan minä, eli jos jaksaisin vaan tehdä) löytyisi meidän jääkaapista aina muutamaa erilaista tahnaa, joista sitten voisi valita välipalaksi tai aterian lisukkeeksi.

Tässä on viime aikoina tullut syötyä Runebergin torttu jos toinenkin ja tänään teki jo mieli jotain raikasta ja vähän ravitsevampaa. Koska keittiön kaappien sisukset ovat rajalliset, löytyi ainekset vain perus hummukseen. Ehdin jo haaveilla punajuurihummuksesta, mutta se jää ensi kertaan. Ja toimiihan tämä tavallinen hummus vallan mainiosti! Muuten tein varmaankin aika perinteisellä ohjeella mutta tuplasin valkosipulin, koska sitä ei vaan voi olla liika.

1 tlk kikherneitä 

2 rkl tahinia

2 rkl sitruunan mehua

1 kokonainen yksikyntinen valkosipuli

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl vettä

Muutama rouhaisu suolamyllystä

Kaikki sekaisin blenderissä ja kasvistikkuja kylkeen, nam!

UNADJUSTEDRAW_thumb_1e25.jpg

UNADJUSTEDRAW_thumb_1e26.jpg

UNADJUSTEDRAW_thumb_1e2e.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma