Peruna nachot – vaihtoehto perinteiselle nachopellille!
Eilisellä kauppareissulla iski pakkomielle korianteriin, limeen ja avokadoon. Mitä uutta tekisi, jotta nämä voisi yhdistää? Nachopelti toimii aina, mutta se tuntuu lähes aina liian raskaalta ja suolaiselta juustokastikkeineen – ja koska paahdetut perunat on best, päätin toteuttaa siitä sovelletun version. Tässä siis super herkullisen peruna nachopellin ohje pikaisesti puhelimella kirjoitettuna!
Perunoita reilu puoli kiloa ja tee niille näin:
Leikkaa pestyt perunat kuorineen ohuiksi viipaleiksi, lado pellille ja sivele perunoille öljyä. Kypsennä perunoita 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Siirrä perunat 5 minuutiksi grillivastuksen alle saamaan väriä.
Kanafilettä noin 500g ja murskattua valkosipulia:
Paista öljyssä valkosipulia ja kypsennä kanat. Mausta kunnolla, esim chili ja cayennepippuri toimii.
Kun perunat on valmiit, siirrä kanat niiden päälle, ripottele päälle parmesania ja lykkää vielä uunin ylätasolle vajaaksi kymmeneksi minuutiksi niin että pinta ruskistuu.
Ota setti uunista pois ja heitä päälle itsetehty pico de gallo, jogurttikastike ja avokadoviipaleita.
Meidän pico de gallo meni about näin:
3 tomaattia
1 sipuli
1 chili
korianteria
limen mehu puristettuna sekaan
Nämä kaikki silpuksi ja sekaisin.
Jogurttikastike:
Jogurttia pari desiä
Pari valkosipulin kynttä murskattuna
Sitruunan mehu
Juoksevaa hunajaa noin 1 rkl
Suolaa
Nauti!<3