Terveellinen, ravitseva ja helppo välipala
Rakastan erilaisia tahnoja ja levitteitä. Niiden suhteen voi soveltaa loputtomasti niin ainesosien kuin tarjoiluvaihtoehtojenkin suhteen. Jos saisin päättää (ja saanhan minä, eli jos jaksaisin vaan tehdä) löytyisi meidän jääkaapista aina muutamaa erilaista tahnaa, joista sitten voisi valita välipalaksi tai aterian lisukkeeksi.
Tässä on viime aikoina tullut syötyä Runebergin torttu jos toinenkin ja tänään teki jo mieli jotain raikasta ja vähän ravitsevampaa. Koska keittiön kaappien sisukset ovat rajalliset, löytyi ainekset vain perus hummukseen. Ehdin jo haaveilla punajuurihummuksesta, mutta se jää ensi kertaan. Ja toimiihan tämä tavallinen hummus vallan mainiosti! Muuten tein varmaankin aika perinteisellä ohjeella mutta tuplasin valkosipulin, koska sitä ei vaan voi olla liika.
1 tlk kikherneitä
2 rkl tahinia
2 rkl sitruunan mehua
1 kokonainen yksikyntinen valkosipuli
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl vettä
Muutama rouhaisu suolamyllystä
Kaikki sekaisin blenderissä ja kasvistikkuja kylkeen, nam!