THE risotto

risotto.jpg

Jos pitäisi valita yhden maan keittiö jonka ruokia söisi koko loppuelämän ajan, olisi Italia hyvin vahvana ykkössijalla. Pastat ja risotot – lähes poikkeuksetta päädyn aina ravintolassa valitsemaan niiden väliltä. Jos puolestaan viikonloppuna tekee mieli hyvää punaviiniä, sen seuraksi on pakko tehdä jotain italialaisesta keittiöstä. Tällä viikolla ei kuitenkaan tehty viini edellä ruokaa, vaan itseasiassa viini jäi siinä kisassa reilusti häviölle.

Ruoanlaitto yhdessä ystävän kanssa on parasta tekemistä ja risoton tekeminen vielä parempaa. Ja tämän risoton syöminen – taivaallista.

 

Kanttarelli-suppilovahvero-vuohenjuustorisotto

Kanttarelleja ja suppiksia
Risottoriisiä
Valkoviiniä
Vuohenjuustoa
Parmesaania
Salottisipulia ja valkosipulia
Timjamia
Kuohukermaa
Suolaa ja pippuria
Kanafondi

Pari sipulia ja valkosipulia silputaan pieniksi ja kuullotetaan pannulla. Sipulin sekaan 3 dl risottoriisiä ja kuullotetaan läpikuultavaksi, tässä vaiheessa mukaan myös timjamia maun mukaan. Tämän jälkeen pannulle lisätään pari desiä valkoviiniä ja kiehautetaan. Lisäillään pikkuhiljaa kanafondia (tätä oli reilu litra) ja samalla paistetaan toisella pannulla sienet. Kun risotto alkaa olla valmis, heitetään sekaan sienet ja vuohenjuusto. Maustetaan suolalla, pippurilla ja parmesaanilla. Lopuksi voi lisätä halutessaan lorauksen kuohukermaa.

 

koti ruoka-ja-juoma