Helppo hedelmämysli

Ite tein ja säästin – eli kokkkelivekkulin testikeittiössä tapahtuu jälleen. 

En tee kotona juuri koskaan lämmintä ruokaa, sillä arkipäivisin syön koulussa myöhäisen lounaan ja pärjään ilman toista lämmintä ruokaa mainiosti. Sen sijaan olen yrittänyt viimeaikoina panostaa aamu-, ilta- ja välipalojen terveellisyyteen ja tehdä niitä itse – ihan vaan puhtaasta kokeilunhalusta.

Tällä kertaa testiin pääsi hedelmämysli, sillä en voi ostaa mysliä kaupasta pahan pähkinäallergian takia. Pähkinättömiäkin myslejä on lähes poikkeuksetta tehty samoilla linjastoilla, kuin niitä missä on pähkinää, joten en uskalla ottaa riskiä. Kerran on jo vahinko sattunut muka pähkinättömän myslipatukan kanssa. Siispä, asiaan.

IMG_7240.CR2.jpg

IMG_7248.CR2.jpg

Koska tämä oli ensimmäinen kerta kun tein itse mysliä, niin tällä ohjeella sitä tulee tosi vähän. 

Ensin pilkotaan banaani siivuiksi ja omena pieneksi silpuksi pellille, päälle nakellaan kanelia. Jälkeenpäin tajusin, että myös ananas olisi ollut hyvää. Banaanit ja omenat saa kuivua 150-asteisessa uunissa reilun tunnin. Niitä kannattaa välillä käännellä, sillä varsinkin banaanit meinaa tarttua leivinpaperiin kiinni.

IMG_7255.CR2.jpg

Odotellessa ja paistuvan omenan tuoksua nuuhkiessa tulee varmasti nälkä, joten itse suosittelen välipalaksi överihelppoa smoothieta. Rasvatonta vaniljajogurttia ja mansikoita blenderiin ja koko homma nassuun.

IMG_7263.CR2.jpg

IMG_7267.CR2.jpg

Omenan ja banaanien kuivumisen loppupuolella voi sekoittaa kasaan itse myslin. Omaani laitoin 2dl kaurahiutaleita, 2rkl kookoslastuja ja 2rkl auringonkukansiementä. Rusinat unohtui kauppaan. Oikeaoppinen myslintekijä varmaan paahtaisi auringonkukansiemenet öljyssä, mutta itse laiskana laitoin reilun ruokalusikan öljyä, reilun lorauksen hunajaa ja tilkan vettä mukiin ja mikroon. Lämpimänä niistä sekoittui tasainen velli, jonka sekoitin myslivärkkien sekaan. Sitten vaan koko homma pellille hedelmien seuraan.

IMG_7278.CR2.jpg

Mysliä ja hedelmiä kuivatin uunissa vielä noin 40 minuuttia 150-asteessa. Hysteerisenä juoksin joka välissä katsomaan, ettei mysli pääse kärventymään, mutta se oli tarpeetonta, sillä vain banaanit ottivat hieman väriä loppua kohti.

IMG_7288.CR2.jpg

IMG_7299.CR2.jpg

Myslistä tuli hyvä lisuke iki-ihanalle Ehrmannin rahkajogurtille! Ensikerralla teen isomman erän, ja muistan rusinat ja ananaksen. Ja ehkä myös ruisleseet!

 

Koti Ruoka ja juoma

Kuvia viikolta

Kuvakoostetta menneeltä viikolta, syystä tai toisesta blogin ja instan ulkopuolelle jäänyttä materiaalia.
Canonia ja iPhonelaatua sulassa sovussa.

IMG_6793.CR2.jpg

IMG_6804.CR2.jpg

IMG_6806.CR2.jpg

IMG_6818.CR2.jpg

Ruokaostoksissa pyörii samat suosikit kuin aina: ruisleipä, salaatti, iki-ihana Ehrmannin rahkajogurtti ja syksyllä erityisesti omenat. Omenoita pitää saada kaikkia suosikkimerkkejä ja syödä ainakin kolme päivässä! Lämmintä ruokaa ei juuri arkena tule kotona tehtyä, kun koulussa tulee syötyä joka päivä kunnon ähkyöverit Fazerin Amicalla hintaan 88 senttiä. Suomen halvin opiskelijaruoka, I love you.

IMG_6859.CR2.jpg

IMG_6862.CR2.jpg

Yhtenä päivänä kaivoin vanhat kunnon lappuhaalarit kaapin perältä ja nehän oli päällä juuri niin mukavat kuin muistelinkin. Vaativat tosin kaverikseen korkokengät, muuten näytän tällä 150cm varrellani niin eskarilaiselta, että hävettää.

IMG_6979.CR2.jpg

12071788_1663216957294322_454877365_n.jpg

Laiskan ihmisen iltapalapelastus on ehdottomasti mikrossa tehty munakas ja kattilassa nopeasti kiehautettavat kasvikset, sekä mausteeksi soijakastiketta ja sweet chili saucea. Halpaa, helppoa, terveellistä ja hyvää – täyttää ainakin meikän kriteerit ihan täysin. 

12166373_1663216963960988_210590694_n.jpg

Jos aamuisin kaurapuuro kyllästyttää, niin sen sekaan kannattaa nakata kananmuna ja paistaa koko soosi pannulla. Ainesosat samat kuin puurossakin ja kananmunasta lisäproteiinia eli siis aivan yhtä terveellistä! Lisukkeena rahkaa ja mustikoita.

12166156_1663216953960989_2139486979_n.jpg

12080875_1663214483961236_1230962826_n.jpg

Kouluviikolla käytiin tutustumassa Yle Oulun studiolla ja seuraamassa uutislähetyksen ja radion tekoa. Oli ihan siistiä, mutta kyllä silti kirjoittaminen on enemmän mun juttu.

IMG_7150.CR2.jpg

 

 

Puheenaiheet Höpsöä