Hello Lily !

Tähän on tultu. 

Olen Oona, 22, journalistiopiskelija, biologian opiskelija, amatöörivalokuvaaja ja since now ilmeisesti myös bloggaaja.

12071348_1660699867546031_1081930541_n.jpg

Jos joku olisi vuosi sitten väittänyt minulle, että luovun kuvat.fi-sivustoni päivittämisestä ja siirryn tekstipainotteiseen blogiin, niin olisin nauranut päin väittäjän naamaa, ja todennut, että enhän mä osaa kirjoittaa. Heinäkuun alussa sain kuitenkin tiedon, että osaan kirjoittaa sen verran, että pääsin kuin pääsinkin ammattikorkeakouluun opiskelemaan journalismia, vastoin kaikkia odotuksiani. 
”Lähtökohtaisestihan te kaikki olette tässä vaiheessa jo aika hyviä kirjoittajia, kun olette tänne päässeet.” Näillä sanoilla alkoi eräs kurssimme syyskuun alussa, ja silloin tajusin, että ei hemmetti – pakko toimia. Pakko kirjoittaa. Pakko löytää tapa harjoitella myös koulun ulkopuolella. Kirjoittaa kirjoittamisen ilosta, ilman että se tuntuu työltä.

Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen oma blogini, vaan vuosina 2008-2014 kirjoitin välillä päivittäinkin silloiseen blogspot-alustaiseen treenipäiväkirjaani ylös koirieni treenejä ja kuulumisia. Treenejä kirjasin lähinnä itselleni muistiin, mutta olipa koirablogilla melkein sata lukijaakin, toki enimmäkseen tuttuja harrastuspiireistä. Nyt aktiivisen koiraharrastuksen jäätyä blogikin jäi, vaikka kaipuu myös päiväkirjatyylisen muistion kirjoittamiseen on kova. 

Pitkällisen harkinnan ja monen mutkan kutta päätin siis perustaa kuvasivuston rinnalle oman tekstipainotteisen blogin, jonka genrestä en osaa vielä sanoa, mutta luovan kirjoittamisen kannalta ja fiilispohjalta haluan kuitenkin tätä tehdä. Kuvat.fi-sivusto säilyy edelleen tässä rinnalla kuvien säilytys- ja jakotarkoituksissa, mutta enemmän ehkä salasanan takana ja ilman satunnaisia tekstipostauksia. 

Toiveissa olisi saada projektista myös muutamia opintopisteitä verkkojulkaisun ja oman portfolion tekemiseen liittyen, mutta ensisijaisesti itseni ja ehkä vähän muittenkin iloksi haluan tämän nyt aloittaa. 

 

 

 

puheenaiheet hopsoa ajattelin-tanaan opiskelu
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *