Asfalttia pihaan ja projektiton kesä

Ihan vähään aikaan en olekaan blogia päivittänyt. Nytkin pävitys on lähinnä kosmeettinen, koska kun puurtaa hullunlailla talonsa eteen ja saa sen about valmiiksi, iskee usein pahanlaatuinen lorvikatarri. Lopputarkastushan meni kuin siivillä läpi ja antoi jonkinlaisen etapin projektille, joka siis ei lopu koskaan.

Perinteikkäässä rintamamiestalossahan on siis aina piha hiekalla. Niin meilläkin, mutta olisi kiva, että se hiekka pysyisi ulkona, eikä tarvitsisi sitä imuroida kerta toisensa jälkeen sisältä. Olin jostain syystä ajatellut, että tuo asfaltti on töykeän kallista ja se pidätteli minua pitkään. Lainaa oli vielä nostamatta, joten varaa siihen olisi ollut, mutta kitkuttelin asian kanssa.

Siinä vaiheessa, kun olin varmaan sadannen kerran imuronut hiekat eteisestä ja pölkkäri antoi viimeiseksi teokseen äänen PLIIH, oli päätös valmis. Maksoi mitä maksoi ja ihan sama mitä rintsikkafanaatikot sanovat asfaltista, sellainen tähän torppaan tulee.

Ei muuta kuin reippaasti soittelemaan asfalttifirmoille ja pyytämään tarjousta. Se mikä yllätti, oli hintahaitari. Parhaimmillaan oli 14 eur m2 ja pahimmillaan 20 eur m2. Toinen yllätys oli, että isot firmat antoivat kilpailukykyisen tarjouksen pienkohteisiin. Loppupeleissä tekijäksi valikoitui Lemminkäinen. Saatiin reilut parisataa neliötä hintaan 3400. Kaverit tulivat paikalle ja näkivät hieman raskaahkot Amerikkalaiset autoni ja ehdottivat, että vetävät 5cm asvaltin normaalin 4 cm paksuuden sijaan. Ei sitten menisi tärviölle, kun 3000 kg painava SUV ajelee pihaan. Tämän siis sain ilman lisä hintaa. Isot propsit Lemminkäiselle siitä. Tuo hinta piti myöskin sisällään pohjatyöt. Jos haluaa säästää, niin pohjatyöt voi tehdä itse, mutta en nyt nähnyt itseäni lapion kanssa siellä ja hyppimässä tasajalkaa saadakseni maan tiiviiksi, kun ei ole työkalujakaan varastossa mm. jyrä.

Lopputulos oli mielestäni erinomainen. Ei tule niin paljoa hiekkaa sisään ja uusi Dyson on jaksanut hyvin.

IMG_1474.JPG

Tuo kouru, jonka tein, sopii hyvin asfaltin reunaksi, mutta yksi asia siinä arveluttaa. Minulla on tallissa vanha 60-luvun auto, jonka maavara on matalahko. Näinköhän on, että saan auton peruutettua sieltä ylös ja jääkö pakoputkesta kiinni.IMG_1475.JPG

Kuten sanoi, mukavaa ja tasaista ja hiekkakuorma väheni merkittävästi. Noh sitten se toinen asia. Olin kesälle suunnitellut, että rakennampa pihavajan. No en rakentanut, vaan menee näillänäkymin ens vuoteen. Saattaa olla tekosyy, mutta olin ottanut 16 v kesätyöntekijän minua jeesaamaan. Meillä on tosi hyvä systeemi. Kaupunki maksaa puolen kesurin palkasta ja tilaaja toisen puolen. 250 eurolla saat 2vko ja 6h päivässä apuja ja on kotitalousvähennyskelpoista. Briljantti idea, auttaa nuoria alkuun työn parissa, itselle apuja ja heille taskurahoja. Tässäkin tuli yksi MUTTA, heille ei saa antaa käytännössä mitään työkaluja?!?!? Ei kirvestä, ei klapikonetta, ei oikeastaan mitään. No apu kohdistuikin siis lähinnä puutarhan hoitoon ja kun oli fantastinen kesä, ei itseäkään sitten huvittanut alkaa helteessä pakertamaan. Ehkä sitten syksyllä tai keväällä. Katsotaan.

 

koti sisustus diy sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *