Avokado”pastalla” Ameriikkaan
Nyt ei kyllä tule enää mistään mitään. Perjantaiaamuna olen lähtökuopissa elämäni reissulle ja tässä pitäisi muka vielä saada gradua eteenpäin ja käydä töissäkin. Tiistain todella tehokkaan opiskelupäivän skenaario oli tämä: Ulkona on parikymmentä astetta, aurinko paistaa suoraan partsille ja kahvi on tippumassa. Ikävää, että läppärin näytöstä ei auringonpaisteessa oikein edes erota sitä gradutiedostoa. Ja että aurinko paistaa tuohon partsille juuri siitä kasista neljään…
Tämän viikon jälkeen Veeran ruokablogi muuttuu kuukaudeksi (kuukaudeksi!) Veeran matkablogiksi, jossa kuvataan melko varmasti myös erilaisia ruokaelämyksiä. Reissukohteena on West Coast San Diegosta Friscoon, Napan viinitilat, Yosemiten luonnonpuisto, Vegas, Grand Canyon, Colorado, St Louis ja lapsuudenystävän häät, Chicago… ja mitä muuta nyt matkan varrella keksitäänkään. Jeeppi ja Highway 1 alle, luu ulos ikkunasta ja road trip -soittolista täysille. Mielikuva on jo melko vahvasti piirtynyt silmäkalvoille.
https://www.youtube.com/watch?v=2s4slliAtQU
Parin päivän päästä pääsen osaksi tuota kuuluisaa amerikkalaista vapautta, mutta sitä ennen haluan jakaa vielä yhden reseptin. Pääsiäisen harjoitusloma meni mökillä herkutellessa, ja ai että kun teki hyvää vain nautiskella ja rikkoa rajoja. Nyt tekee kuitenkin mieli entistä enemmän raikasta ravintoa: porkkanaa vahvistamaan kasvojen ensimmäistä brunaa ja verigreippiä vilkastuttamaan pääsiäismunien jämähdyttämää aineenvaihduntaa. Näihin detox-tunnelmiin sopii hyvin kasviksista valmistettu avokado”pasta”, jota suosittelen nautittavaksi vichyn ja auringonsäteiden kera.
Kasvis-avokado ”pasta” (2-3:lle)
gluteeniton, kasvis, paleo, semiraaka
1 kesäkurpitsa
2 kypsää avokadoa
½ luomubroccoli (pssst! luomuparsakaali maksaa vain parikymmentä senttiä enemmän, mutta maistuu selvästi paremmalta)
½ rasiaa makeita kirsikkatomaatteja
1,5 dl raastettua parmesaania
Marinadi:
1 sitruunan mehu
2 valkosipulin kynttä
½ chili (siemenet poistettu)
3 rkl luomuoliiviöljyä
1 ruukku rucolaa
iso nippu korianteria
pippuria, laatusuolaa
1. Valmista ensin marinadi. Purista sitruunan mehu isoon kulhoon, lisää hienonnettu valkosipuli, chili ja oliiviöljy. Hienonna korianteria ja rucolaa karkeasti veitsellä ja lisää kulhoon mausteiden kera.
2. Valmistele vihannekset suikaloimalla kesäkurpitsa pituussuunnassa ohuiksi suikaleiksi esim. kuorimaveitsellä. Paloittele broccoli ja höyrytä kattilassa muutaman minuutin ajan pienessä vesimäärässä. Paista kesäkurpitsasuikaleita pikaisesti pannulla, niin että ne hieman löystyvät mutta eivät kypsy liikaa. Kuutioi avokadot veitsen avulla kuoressaan ja kauho valmiit kuutiot pois ruokalusikan avulla (ks. kuva yllä). Halkaise kirsikkatomaatit ja raasta parmesaani.
3. Laita vihannekset marinadikulhoon ja sekoita hyvin. Lisää juusto ja mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla.
Tarjoile feikkipasta luontevasti tuoreen parmesaanin kera. Ei hullumpaa!
Lopuksi vielä pääsiäisen parhaat palat mökiltä ei-ruoka-aiheisina kuvina:
Se hiljaisuus. Tsirp tsirp.
Todistetusti kevät.
Maailman paras tyyppi.
Ja niin kovin fiksu.
Näkymiä puiden latvojen korkeudelta.
Näissä järvimaisemissa sielu lepää.
Mutta kai ne merimaisematkin kohta kelpaa… Seuraava postaus länsirannikolta!
Let’s hit the road, baby.
Ihanaa aurinkoista loppuviikkoa,
toivottelee eräs malttamaton maailmanmatkaaja