Mustaherukka-mango-kookosjäätelö

Koska aurinko paistaa ja puissa on vielä lehtiä, eletään edelleen loppukesää. Siksi aion juhlistaa tätä viikonloppua teidän kanssanne jäätelöllä, jossa trooppinen makeus ja syksyinen kirpeys kiedotaan toisiinsa kermaisella kookosmaidolla. Mustaherukat poimin mökin pensaista muutama viikko takaperin, ylikypsä yksinäinen mango tarttui mukaan lähikaupasta, kun kukaan muu ei ollut sitä huolinut. Yhdessä kookoksen kanssa homma toimii kuin unelma!

IMG_0035.jpg

Pidemmät löpinät sikseen, jotta kaikki ehtivät ulos aurinkoon nauttimaan ehkäpä viimeisistä kesäisen lämmittävistä säteistä. Itse aion laittaa pokat nenälle, suunnata meren rantaan ja viettää iltapäivän Pasilan Vanhoilla Veturitalleilla sisustusbloggaajien kirpparilla.

Tämäkin jäätelöohje noudattaa minulle tyypillistä suoraviivaista linjaa: pari raaka-ainetta, vähän makeutusta, blenderi surraamaan ja seos pakasterasiaan. Jäätelökonetta ei edelleenkän ole ja tuskin tuleekaan. Olkoon rakenne vähän hileinen, suussa tämä jätski maistuu ihan tarpeeksi ihanalta. 

IMG_0043.jpg

 

Mustaherukka-mango-kookosjäätelö (4-6 annosta)

gluteeniton, maidoton

1 superkypsä mango

2 dl mustaherukoita

1/3 tlk luomukookosmaitoa (vajaa 1,5 dl)

2-3 rkl hunajaa

Soseuta mustaherukat, kookosmaito ja hunaja blenderissä. Kaada seos kulhoon. Soseuta mango ja kaada hiljalleen mustaherukkaseoksen sekaan. Sekoita keltainen ja violetti sose toisiinsa vain muutamalla lusikan pyöräytyksellä niin että seos jää epätasaiseksi ja raitamaiseksi. Laita rasia pakastimeen muutamaksi tunniksi ja nosta pöydälle sulamaan ennen tarjoilua. Lusikoi jäätelö kauniisiin astioihin ja koristele kookoshiutaleilla sekä mustaherukoilla. Nauti auringossa ja hymyile – tämä syysjäätelö tekee sinulle pelkästään hyvää!

IMG_0066.jpg

 

Lämpöä viikonloppuun, nyt nautitaan!

Veera

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta