Myskiperjantai

Moi!

Lupasin itselleni, etten bloggaile ennen kuin ensimmäinen gradusemman päläpälä deadline on takana. Mutta kun näin taas äsken ruokakaupassa kilimanjarollisen myskikurpitsoita, niin halusin NÄIN kovasti kertoa, että kannattaa syödä myskikurpitsaa! Myskikurpitsa on vähän bataatin tyyppinen ja paahtuu helposti uunissa mausteisessa öljymarinaadissa. Sopii hyvin ruuan lisukkeeksi ja näyttää kivalta vihreälle salaattipedille aseteltuna. Päälle voi paahtaa pannulla kurpitsansiemeniä tai pekaanipähkinöitä ja kaveriksi keittää kvinoaa tai tattaria. Molempia on kokeiltu ja hyvin toimii. Maukkaita ja ravitsevia gluteenittomia vaihtoehtoja couscousille.

Stockan herkussa tuli vahingossa vietettyä muutenkin taas niin kauan aikaa, että eipä tässä kannata ruveta enää tämän iltapäivän aikana ihan hirveästi graduhommiin syventymään. Näin myskikurpitsat Herkkuun sisään tullessani ja ne löytyivät uudestaan Glorian uusimman numeron kannesta, joten kyseessä oli selvästi myskikurpitsakohtalo. Ja hei, maanantaihan on vasta maanantaina. Koko viikonloppu vielä aikaa! Monta kertaa on tullut omalla kohdallani todettua, että jos ei viime tippaa olisi, en saisi koskaan mitään tehtyä…

 

img_5534.jpg

 

Uunissa paahdettu myskikurpitsa (neljälle*)

gluteeniton, kasvis

1 myskikurpitsa

pari lorausta oliiviöljyä

juustokuminaa

cayennepippuria

mustapippuria

laatusuolaa

 

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa kurpitsa vajaa 2 cm:n paksuisiksi siivuiksi ja poista siemenet. Asettele viipaleet pellille leivinpaperin päälle ja lorauta pinnalle tasaisesti oliiviöljyä. Ripottele mausteet yhtä tasaisesti ja paahda uunissa n. 20-30 minuuttia. Valmis kurpitsa on pehmeää ja syvän oranssin väristä, jopa vähän ruskistunutta. Halutessasi voit poistaa siivuista kuoret ennen esille panoa. Käytä poistamasi siemenet pannulla (kätevää!) tai paahda pekaanipähkinöitä kurpitsan kaveriksi. Jos haluat salaatistasti ruokaisampaa, keitä kvinoaa tai tattaria ja ripottele lämpimänä joukkoon. Kostukkeeksi öljyä, balsamicoa ja sitruunanmehua, rento lorautus kutakin.

Mikäli olet sitä mieltä, että kaikkien uunissa paahdettujen asioiden kanssa menee täydellisesti vuohenjuusto, lisää vuohenjuustoa. Ei välttämätön, mutta aina voi laittaa vähän. 

 

img_5538.jpg

 

* Myös kaksi ihmistä voi syödä kokonaisen myskikurpitsan kerralla, mutta sen jälkeen olo tuntuu vähän, noh, kurpitsalta. En siis ihan välttämättä suosittele, varsinkaan jos mukaan tarttuu kaupasta sellainen reippaan kokoinen yksilö.

Nautinnollista viikonloppua! Tänään illalla minäkin nautin, huomenna vähän vähemmän ja sunnuntai se vasta iloinen päivä onkin. 

Tehokkain terveisin,

Verkku

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *