Rusinaleipää rakkaudella
Kun sunnuntaina sohvalla makoillessa iskee se kuuluisa hiilarihimo, ei paljon vihersmoothiet auta. Tänään tuon kuuluisan pöhnän selätti uunituore leipä ja löntystely auringossa Kaivarin rantoja pitkin. Sunnuntaisin ei kannata ruveta liikaa kikkailemaan, jos edellisilta on mennyt astetta hauskemmassa tunnelmassa. Viljaton siemenleipä valmistuu alta aikayksikön ja maistuu taivaalliselta, kun lämpimälle viipaleelle sipaisee reilun kerroksen voita.
Viljaton pellavansiemen-rusinaleipä
gluteeniton, maidoton
2 luomukanamunaa
2 dl gluteenittomia jauhoja (itse laitoin 1,5 dl mantelijauhoa ja 0,5 dl kvinoajauhoa)
1 dl pellavansiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
1-2 rkl rusinoita
ripaus laatusuolaa
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa n. 20 minuuttia, kunnes pinta saa vähän rusehtavaa väriä. Voit vielä varmistaa tikulla, että leipä on sisältä kypsää. Anna jäähtyä hetki, jos maltat.
Taikina valmistuu muutamassa minuutissa. Levitä se vaikka tähän tyyliin laakeelle vuoalle ja työnnä uuniin.
Nosta leipä uunista, kun pinta on kivan rapsakkaa. Mitä ohuemmaksi levität taikinan, sitä nopeammin leipä kypsyy sisältä.
Päälle paljon voita. Se sulaa kuitenkin näkymättömiin, ja sitten sitä pitää taas lisätä.
Jäästä ei ole enää tietoakaan. Ai että, kun on mukava taas katsella liplattelevaa vettä.
Levähdyshetkiä auringonpaisteessa. Voi tätä valon määrää!
Mä niiiiiin nautin.
Mattolaituri ja Helsingin Jäätelötehtaan kiska molemmat auki. Mitä tästä voi päätellä?
Näihin maisemiin, näihin tunnelmiin.
Kyllä se kesä sieltä tulee.
Toivottelee yksi väsynyt, mutta hirveän onnellinen Veera.