Rusinaleipää rakkaudella

Kun sunnuntaina sohvalla makoillessa iskee se kuuluisa hiilarihimo, ei paljon vihersmoothiet auta. Tänään tuon kuuluisan pöhnän selätti uunituore leipä ja löntystely auringossa Kaivarin rantoja pitkin. Sunnuntaisin ei kannata ruveta liikaa kikkailemaan, jos edellisilta on mennyt astetta hauskemmassa tunnelmassa. Viljaton siemenleipä valmistuu alta aikayksikön ja maistuu taivaalliselta, kun lämpimälle viipaleelle sipaisee reilun kerroksen voita. 

 

Viljaton pellavansiemen-rusinaleipä

gluteeniton, maidoton

2 luomukanamunaa

2 dl gluteenittomia jauhoja (itse laitoin 1,5 dl mantelijauhoa ja 0,5 dl kvinoajauhoa)

1 dl pellavansiemeniä

2 rkl oliiviöljyä

1-2 rkl rusinoita

ripaus laatusuolaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa n. 20 minuuttia, kunnes pinta saa vähän rusehtavaa väriä. Voit vielä varmistaa tikulla, että leipä on sisältä kypsää. Anna jäähtyä hetki, jos maltat.

 

IMG_6087.jpg

Taikina valmistuu muutamassa minuutissa. Levitä se vaikka tähän tyyliin laakeelle vuoalle ja työnnä uuniin.

IMG_6093.jpg

Nosta leipä uunista, kun pinta on kivan rapsakkaa. Mitä ohuemmaksi levität taikinan, sitä nopeammin leipä kypsyy sisältä.

IMG_6101.jpg

IMG_6106.jpg

Päälle paljon voita. Se sulaa kuitenkin näkymättömiin, ja sitten sitä pitää taas lisätä.

IMG_6111.jpg

IMG_6113.jpg

Jäästä ei ole enää tietoakaan. Ai että, kun on mukava taas katsella liplattelevaa vettä.

IMG_6120.jpg

Levähdyshetkiä auringonpaisteessa. Voi tätä valon määrää!

IMG_6123.jpg

IMG_6129.jpg

Mä niiiiiin nautin.

IMG_6139.jpg

Mattolaituri ja Helsingin Jäätelötehtaan kiska molemmat auki. Mitä tästä voi päätellä?

IMG_6147.jpg

Näihin maisemiin, näihin tunnelmiin.

Kyllä se kesä sieltä tulee.

Toivottelee yksi väsynyt, mutta hirveän onnellinen Veera.

hyvinvointi mieli liikunta ruoka-ja-juoma