Varhaisperunasalaatti

tsatsiki-perunasalaatti.jpg

 

Tätä ihanaa perunasalaattia voit muunnella makumieltymystesi mukaan. Perusversioon tarvitset:

 

Noin 1 kg varhaisperunoita

2 dl (luomu)kermaviiliä

1 pss kaupan tsatsiki-dippijauhetta (tai kreikantuliaista, mutta varovaisesti laittaen, voi maistua muuten valkosipuli suussa pari viikkoa…)

nippu kevätsipulia varsineen

paketti pekonia

kapriksia maun mukaan

 

Keitä varhaisperunat. Muista lisätä perunat vasta kiehuvaan veteen. Keittämisen jälkeen kaada keittovesi pois ja laita kattila perunoineen takaisin jäähtyvälle levylle, jotta jäännösvesi haihtuu vielä pois. Anna tämän jälkeen perunoiden jäähtyä.

Leikkaa pekonista ohuita suikaleita (keittiösakset ovat tässä näppärä apuväline!) ja paista ne rapeiksi pannulla. Kaada tiristynyt rasva pois.

Sekoita kermaviili ja tsatsikijauhe keskenään sekä pilko kevätsipulit varsineen (jätä parin varren verran koristeluun). 

Lohko jäähtyneet perunat ja sekoita niihin tsatsikijauheella maustettu kermaviili, kevätsipulit, kaprikset ja pekonisuikaleet. Koristele kevätsipulin varsilla (ja halutessasi kapriksilla). Laita jääkaappiin pariksi tunniksi, jonka jälkeen maku on parhaimmillaan.

Koti Ruoka ja juoma

Minttuinen kesäjuoma

Ruokaa valmistaessa tulee olla käsillä piristävää ja raikastavaa juomaa! Tämä kyseinen drinksu sopii oivallisesti myös tervetulojuomaksi kesän rentoihin juhliin ja tapaamisiin. Lasiin laitellaan:

 

3-4 mintunlehteä

1 tl ruokosokeria

4 cl vaaleaa rommia

sitruunavirvoitusjuomaa (Sprite tms.)

kivennäisvettä

jäitä

limemehua

Lisäksi tarvitset pitkän lusikan – ja tietysti pillin!

 

Möyhennä mintunlehtiä varovasti niin, että niiden aromit pääsevät juomaan, mutta pitävät kuitenkin kauniin ulkomuotonsa – sekoittele samalla lasissa ruokosokerin ja rommin kanssa. Lisää muutama jääpala. Kaada lasi täyteen niin että virvoitusjuomaa ja kivennäisvettä tulee yhtä paljon.  Kruunaa tilkalla limemehua. Nauti kylmänä hyvässä seurassa!

 

Vinkki! Mikäli kaipaat jääpaloihin kauneutta, laita jääkuutiorasiaan mintusta pienimmät lehdet, vettä päälle ja pakastumaan – tulee niin nättiä että!

 

p7060161.jpg

Koti Ruoka ja juoma