Varhaisperunasalaatti

tsatsiki-perunasalaatti.jpg

 

Tätä ihanaa perunasalaattia voit muunnella makumieltymystesi mukaan. Perusversioon tarvitset:

 

Noin 1 kg varhaisperunoita

2 dl (luomu)kermaviiliä

1 pss kaupan tsatsiki-dippijauhetta (tai kreikantuliaista, mutta varovaisesti laittaen, voi maistua muuten valkosipuli suussa pari viikkoa…)

nippu kevätsipulia varsineen

paketti pekonia

kapriksia maun mukaan

 

Keitä varhaisperunat. Muista lisätä perunat vasta kiehuvaan veteen. Keittämisen jälkeen kaada keittovesi pois ja laita kattila perunoineen takaisin jäähtyvälle levylle, jotta jäännösvesi haihtuu vielä pois. Anna tämän jälkeen perunoiden jäähtyä.

Leikkaa pekonista ohuita suikaleita (keittiösakset ovat tässä näppärä apuväline!) ja paista ne rapeiksi pannulla. Kaada tiristynyt rasva pois.

Sekoita kermaviili ja tsatsikijauhe keskenään sekä pilko kevätsipulit varsineen (jätä parin varren verran koristeluun). 

Lohko jäähtyneet perunat ja sekoita niihin tsatsikijauheella maustettu kermaviili, kevätsipulit, kaprikset ja pekonisuikaleet. Koristele kevätsipulin varsilla (ja halutessasi kapriksilla). Laita jääkaappiin pariksi tunniksi, jonka jälkeen maku on parhaimmillaan.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (1)
  1. Perunasalaatti, etenkin uusista perunoista, on kyllä kesän ykkösjuttu 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *