Varhaisperunasalaatti
Tätä ihanaa perunasalaattia voit muunnella makumieltymystesi mukaan. Perusversioon tarvitset:
Noin 1 kg varhaisperunoita
2 dl (luomu)kermaviiliä
1 pss kaupan tsatsiki-dippijauhetta (tai kreikantuliaista, mutta varovaisesti laittaen, voi maistua muuten valkosipuli suussa pari viikkoa…)
nippu kevätsipulia varsineen
paketti pekonia
kapriksia maun mukaan
Keitä varhaisperunat. Muista lisätä perunat vasta kiehuvaan veteen. Keittämisen jälkeen kaada keittovesi pois ja laita kattila perunoineen takaisin jäähtyvälle levylle, jotta jäännösvesi haihtuu vielä pois. Anna tämän jälkeen perunoiden jäähtyä.
Leikkaa pekonista ohuita suikaleita (keittiösakset ovat tässä näppärä apuväline!) ja paista ne rapeiksi pannulla. Kaada tiristynyt rasva pois.
Sekoita kermaviili ja tsatsikijauhe keskenään sekä pilko kevätsipulit varsineen (jätä parin varren verran koristeluun).
Lohko jäähtyneet perunat ja sekoita niihin tsatsikijauheella maustettu kermaviili, kevätsipulit, kaprikset ja pekonisuikaleet. Koristele kevätsipulin varsilla (ja halutessasi kapriksilla). Laita jääkaappiin pariksi tunniksi, jonka jälkeen maku on parhaimmillaan.
Perunasalaatti, etenkin uusista perunoista, on kyllä kesän ykkösjuttu 🙂