Raparperipannari ahvenanmaalaisittain

uusi_kamera_205.jpg

 

Tehdäksesi tätä herkullista pannaria, tulee ensin alkaa puuronkeittoon! Mannapuuroa varten tarvitset:

 

1 litra maitoa

1 ½ dl mannasuurimoita

 

Kuumenna maito kiehumispisteeseen ja lisää siihen mannasuurimot koko ajan sekoittaen. Keitä puuroa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia ja jäähdytä.  Lisää jäähtyneeseen puuroon:

 

muutama varsi raparperia kuutioituina

3 – 4 kananmunaa niiden koosta riippuen

1 ½ dl luomuvehnäjauhoja

0,75 dl ruokosokeria

2 tl kardemummaa

2 tl aitoa vaniljasokeria

(loraus maitoa jos puuro tuntuu liian kiinteältä)

 

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Voitele iso uunivuoka (tai käytä uunipeltiä ja leivinpaperia) ja kaada seos vuokaan.  Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes pannari on kypsää. Nauti hillon ja vaniljalla maustetun kermavaahdon kera. Tää on hyvää, nam!

 

raparperipannari.jpg

 

 

Koti Ruoka ja juoma