Vaniljainen rommi-raparperihilloke
Tämä ihana raparperihilloke tehtiin oman pihamme raparpereista ja maustettiin talven tuliaisella, eli Kanarian hunajarommilla! Tehdäksesi samanlaisen hillokkeen tarvitset:
1 litra raparperia peukalonpään kokoisina paloina
2 dl tuorepuristettua omenamehua
1/3 aitoa vaniljatankoa
2 dl hillosokeria
0,5 dl lempi rommiasi
Laita raparperipalat, omenamehu ja halkaistu vaniljatanko teräskattilaan ja keitä niitä, kunnes raparperipalat ovat hiukan pehmenneet ja niiden vihreä väri on muuttunut kellertävämmäksi. Lisää tuolloin joukkoon hillosokeri ja sekoita niin kauan, että seos alkaa kiehua uudelleen. Keitä seosta hiljalleen noin kymmenen minuuttia välillä hellästi sekoittaen. Tämän jälkeen on hyvä antaa hillokkeen jäähtyä hieman ennen kuin lisäät lempirommisi siihen huolellisesti sekoittaen. Tölkitä hilloke yhteen isoon purkkiin tai useampaan pienempään. Säilytä herkkua jääkaapissa ja käytä se viikon sisällä valmistuksesta. Erinomainen lisäke esimerkiksi lettujen, pannukakkujen ja jogurtin kera. Mukavia hillotteluhetkiä!