Elämä järjestykseen

Olen tietyllä tapaa kontrollifriikki. Elämäni pyörii lähes vain ja ainoastaan kalenterin varassa. Eikä minkä vain puhelimen kalenterin vaan nimenomaan vanhanajan kunnon paperikalenterin sanelemana. Mitä kalenterissa ei ole, sitä ei ole. Olen todella hajamielinen ja elän välillä täysin vääriä viikonpäiviä, joten voitte vain kuvitella kuinka hukassa olisin ilman kunnon kalenteria, josta voin tarkastaa päivän, viikon ja kuukauden menot. Minua on vuosia jo palvellut Ordning&Redan nahkakantinen A5 kokoinen kalenteri. Tämän vuoden riettaan kirkkaanpunaisen korvaa ensivuonna hillitty luonnonbeige. Valinta oli vaikea 🙂 15minuuttia pähkäiltyäni mahdollista kalenterin väriä, tuli ystävällinen myyjä kysymään onko minulla kenties ongelmia 😀

kalent.jpg

Kuten sanoin kirjaan kaiken, KAIKEN ylös kalenteriini ja olen täysin hukassa mikäli se jostain syystä unohtuisikin kotiin tai toiseen laukkuun. Merkkaan ylös lukujärjestykset, luokat, deadlinet, työajat ja -paikat, treffit ystävien kanssa, menot, vapaat ja treenipäivät jnejne. Lisäksi hamstraan kaikki käyntikortit, paperit, liput ja laput aina kalenterin väliin jolloin vuoden puolessa välissä kalenteri on jo tuplannut paksuutensa. Löytyypä välistä välillä kadonneet setelirahat, pankkikortit ja nettipankkitunnuksetkin, jotka ajatuksissa on laittanu ”sinne varmimpaan paikkaan”.

kalent2.jpg

Elän tällähetkellä pienessä tyhjiössä sillä ensivuosi lähestyy ja kalenterin sivut huutavat vielä tyhjyyttään. Onneks siihen tulee parhaillaan muutos, sillä tunnollisesti siirrän puhelimen kalenterissa näkyvät lukujärjestykset ja kaikki muut  tiedot kalenteriin, jotta on edes jonkinlainen taju siitä mitä tammikuu tulee pitämään sisällään 😀 Merkkaan myös treenipäivät ja jumpat valmiiksi kalenteriin, jolloin osaan varautua niihin pakkaamalla aamulla kamppeet reppuun. Kuullostaa stressaavalta, mutta todellisuudessa nimenomaan stressiäni vähentää se, että olen kartalla missä koska ja kenen kanssa milloinkin olen. Tällöin osaan sopia kiireetöntä aikaa ystävien kanssa tietäen, ettei tarvitse juosta taas kohta johonkin ja nauttia  myös siitä, että kalenterissa lukee ÄLÄ TEE MITÄÄN!

kale.jpg

Olenko ainoa lajissani vai harrastaako joku muukin tätä elämän ohjelmointia etukäteen?

Kommentit (2)
  1. Tunnistan itseni 🙂 Mulla on työttömäksi ihan järkyttävän tiukkaan kirjoitettu kalenteri. Merkkaan sinne kaikki mahdolliset menot reeneistä alkaen. Mulla vähentää ressiä myös se (näin työttömänä) et siellä lukee jotain = jotain tekemistä = paljon tekemistä! Liikaa tyhjiä päiviä on varma stressin aiheuttaja.

  2. HEP! täällä ohjeilmoidaa, suunnitellaan ja ollaan nenä kalenterissa joka päivä 😀 en voisi elää ilman kalenteria. Jouduin työn takia jokunen vuosi sitten siirtymään sähköiseen kalenteriin, koska oli liian työlästä pitää yllä kahta eri kalenteria etenkin kun ne tuppaavat täyttymään. Kirjoitan kalenteriin kaikki muistutukset ja menot, syntymäpäivät ja olisin kirjaimellisesti hukassa ilman sitä – tai en ainakaan osaisi olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *