Useiden eri ravintoloiden Äiteinpäiväbrunsseihin kyllästyneinä ja suoraan sanottuna pettyneinä aloitimme viitisen vuotta sitten uuden perinteen ja siirryimme vanhemmillemme valmistamaan Äitienpäiväaterian jonka pääsaossa ovat grillatut hummerit.

Alusta lähtien on menu ollut samanlainen, listalla on joka vuosi hummereiden lisäksi itsetehtyjä ranskalaisia ja tomaatti-avocadosalaattia.
Tänä vuonna päätimme kokeilla uutta lähestymistapaa hummereiden valmistuksessa ja esikeiton sijaan raukkaparat joutuivat suoraan veitsen alle. Seuraava metodi ei ole heikkohermoisia varten.
Tarvikkeet & ainekset
1/2 – 1 elävä hummeri per syöjä
suuri, hyvin terävä veitsi
vasara
keittiöpyyhe
kuuma grilli
suolaa
50 g sulatettua voita / hummeri
Resepti
Tee jokaisen hummerin otsaan silmien väliin syvä ja kuolettava viilto veitsellä ja laita hummerit takaisin kylmään noin tunniksi.
Leikkaa hummeri vatsanpuolelta auki pituussuunnaassa päästä pyrstön päähän asti, jotta saat kropan puhdistettua ja poistettua suolen hännästä. Hummereita ei tarvitse tässä vaiheessa kokonaan puolittaa vaan riittää että avaat ne sisuskalujen poistoa varten. Kiedo sakset keittiöpyyhkeeseen ja napauta varovasti vasaralla jotta kuori rikkoutuu. Toista jokaisen hummerin kanssa.
Ripottele sisään runsaasti suolaa ja asettele kuumaan grilliin vatsapuoli ylöspäin. Valele sulalla voilla ja anna grillaantua noin 5 minuuttia, käännä hummerit vatsalleen ja jatka grillausta kunnes kuori on kirkkaanpunainen ja liha on kypsynyt valkoiseksi.
Tarjoile voisulan tai itse tehdyn majoneesin kera.
Vinkki
Hummereiden syöminen on hyvin sottaista puuhaa, varaudu siis suurella määrällä paperisia serviettejä.