Porkkanabatattikeitto

Vihanneslaatikko pullisteli edellisen viikon kuvausten jäljiltä uusista porkkanoista ja porkkanakakkujakin oli tehty jo kaksin kappalein niin päätin testata uutta soppareseptiä. Syntyi pataljoonakattilallinen porkkanabataattisoppaa joka sai ryhtiä chilistä, inkivääristä ja korianterista.img_0685.jpg

Ainekset

500 g porkkanoita

1 keskikokoinen bataatti

2 punaista chiliä

1 shalottisipuli

3 valkosipulinkynttä

2 rkl murskattua inkivääriä

2 dl vettä

1 kanaliemi kuutio

2 rlk oliiviöljyä

3 rl kermaviiliä

pippuria & suolaa

nippu tuoretta korianteria

1 limen mehu

Resepti

Pese ja kuori tarvittaessa porkkana, pilko pienehköiksi paloiksi. Kuori ja paloittele bataatti reiluiksi lohkoiksi. Silppua sipuli, chilit ja valkosipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli-chili-valkosipuli silppu. Lisää kattilaan porkkana ja bataatit ja anna pehmetä keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää joukkoon vesi, kanaliemikuutio ja inkivääri ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 30 minuuttia. Tällä välin silppua korianteri pieneksi ja purista limen mehu. Kun porkkanat ja bataatit ovat pehmenneet kaiva sauvasekoitin esiin ja hurauta keitto soseeksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita joukkoon kermaviili sekä limen mehu. Ripottele korianterisilppu juuri ennen tarjoilua keiton päälle.

Vinkki:

Jotta vältyt vauvanruokafiilikseltä suosittelen malttia sauvasekoittimen kanssa!

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma