Chilibagelit – melkein kuin Jenkeissä

Hyvien bageleiden saaminen suomesta valmiina on suunnilleen yhtä todennäköistä kuin Yellow Cabillä huristelu Espalla.

Onneksi bagelit on suhteellisen nopea pyöräyttää omassa keittiössä. Löysin ohjeen jokin aika sitten Fitin sivuilta ja pienellä tuunauksella ja oikeilla täytteillä voi hetken kuvitella asuvansa Sohossa Punavuoren sijaan.

chilibagel.jpg

Ainekset (10 – 12 bagelia)

3 dl kädenlämpöistä vettä

25 g hiivaa

2 tl hiutalesuolaa

2 rkl juoksevaa hunajaa

2 tl chilihiutaleita

3 dl grahamjauhoja

4 dl vehnäjauhoja

1/2 dl rypsiöljyä

1 muna

1/2 dl seesamin siemeniä

Resepti

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola, hunaja, chili ja öljy. Alusta mukaan jauhot pikku hiljaa ja vaivaa kiinteäksi. Anna taikina kohtota kaksinkertaiseksi (noin 30 – 45 min).

Pyörittele taikinasta 10 – 12 sämpylää, tee reikä keskelle sormin ja kiepsauta nopeasti muutaman kerran. Kiehauta suuressa kattilassa runsaasti vettä johon on lisätty noin 2 rkl suolaa. Keitä jokaista bagelia noin 1,5 minuuttia, voit hyvin keittää ainakin 2 bagelia kerrallaan.

Kuumenna uuni 220 asteeseen ja voitele bagelit munalla ja ripottele päälle seesamin siemeniä. Paista uunissa noin 20 minuuttia.

Nauti tuorejuustolla ja leikkeleillä täytettynä jättikahvin kanssa!

 

 

 

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.