Ensikosketus Thaimaahan

Pari kotona vietettyä päivää ja matkapöly on laskeutunut, vaikka laukkujen tavarat ei näköjään ole vielä itsekseen löytäneet kaappeihin. Oli ihanaa palata kotiin elämyksellisen, rentouttavan ja onnistuneen reissun jälkeen. Thaimaa oli ihana. V aikoo kuulema ”isona koululaisena” muuttaa sinne. Äiti tulee mukaan.

Sain matkan viimeisenä vuorokautena myös ensikosketuksen thaimaalaisen vatsapöpön kanssa ja sehän ei ollut mikään mielekäs kohtaaminen. Jos niitä 30 tuntia ei lasketa (mukaalukien 11h lento takaisin), niin matka olisi ollut vaan ja ainoastaan positiivinen kokemus. Onneksi muut, varsinkaan pieni V, eivät sairastuneet ja tuo verotti multa lomasta vain viimeisen päivän (ja teki paluulennosta helvettiä). Mutta here I am alive ja ensi kerralla olen vähän vainoharhaisempi hygienian ja ruokien suhteen tuolla päin maailmaa. Ei se matkustaminen aina niin hohdokasta ole, mutta silti sitä tulee reissusta kotiin ja matkakuume alkaa hiipiä alitajuntaan jo ennen kuin laukut on purettu – vaikka olisi pari hetkeä aikaisemmin oksentanut aivot pihalle ilmastoidun hotellihuoneen vessan kaakelilattialla maaten.

Mutta siirrytään siitä mielikuvasta meidän reissun kohokohtiin. Tämä on tällainen yleinen fiilispostaus, kerron myöhemmin tarkemmin mitä teimme ja koimme matkan aikana!Meidän tukikohta oli Phuketin Kata Beach ja majoituttiin Centara Kata Resort -hotellissa. Kohde valikoitui tietenkin pienimmän matkustajan ehdoilla ja oltiinkin valintaan todella tyytyväisiä. Hotellilla on kolme eri allasaluetta, mutta viihdyimme eniten alueella, jossa oli monipuolinen leikkiallas pienille ja hitaasti syventyvä iso allas, jossa oli  Vivianin mieleen sopivasti kierreliukumäki, poreita ja merenrantaa mukaileva  rantakaistale. Alla olevassa kuvassa näkyy allasalue, jossa viihdyimme suurimman osan ajasta. Hotellilla oli myös rauhallinen aikuisten allasalue ja toinen lapsillekin soveltuva allasalue.

Ja meillä oli ihan valtava huone! Ei tietääksemme varattu mitään sviittiä, mutta sen tyylinen saatiin. Huoneessa oli olohuone ja makuuhuone erikseen ja iso kahden huoneen parveke. Oltiin joka tavalla iloisesti yllättyineitä hotellille saavuttuamme ja heti tiesin, että tämä ei kovin pieleen voi tästä enää mennä. Parvekkeen näkymä altaalle oli kiva juttu myös!Meidän hotelli aamupalapöydästä kuvattuna. Palmujen takana jatkuu matala lasten kahluuallas, jossa oli monenlaisia suihkuavia leikkiasioita. Vasemmalla näkyy vähän vuoreksi naamioitu iso kierreliukumäki, josta V laski about 20 000 kertaa. Veneretken varrella ollut saari, jonka nimeä en enää muista. Kaunista oli. Vivian rakastaa uimista ja altaiden lisäksi polskittiin tietenkin myös meressä. Hotelli sijaitsee lähellä Kata Beachia, jonne mentiin kävellen. Ilmainen bussikuljetus hotellilta olisi ollut myös. Kata Beach oli arvatenkin ruuhkainen mihin kellonaikaan hyvänsä, mutta me ei odotettukaan mitään autiosaarimeininkiä. Nyt kun Thaimaahan rakastuminen on aloitettu lapsiperheen näkökulmasta helposta kohteesta Phuketista, niin voidaan jatkossa suunnitella reissuja autenttisemmille seuduille. Ajatus Pohjois-Thaimaasta alkoi kyteä päässä jo matkan aikana.

Phuketissa ei hirveästi nähtävyyksiä ole, paitsi vuoren huipulla oleva Big Buddha. Reissun kohokohta oli ehdottomasti kokopäiväretki pikaveneellä, jolloin kierrettiin neljä eri saarta. Kauniit rannat ja indonesialaisten aikanaan perustama kelluva kylä ”Panyee”oli ikimuistoisia kokemuksia. Päästiinpä me Samin kanssa viettämään reissussa myös hääpäivää. Viides hääpäivä eli puuhäät sai nyt uuden nimityksen palmuhäät. Vivianin isovanhemmat olivat reissussa mukana myös ja hyvä niin, koska neljällä ihmisellä olikin tarpeeksi tekemistä pysyä V:n perässä altaassa, kun oltiin vuorollaan vaihtopenkillä. Ja saatiin viettää hääpäivänäkin kahdenkeskistä aikaa. Yksi veneretken etapeista James Bond Island eli Phang Nga. Tällaisia päällimmäisiä fiiliksiä matkasta jäi! Sairastuminen on aina kurjaa, mutta en anna viimeisen pilalle menneen vuorokauden vesittää koko reissun aikana koettuja upeita hetkiä. Ja onneksi selvisin siitä suht nopeastikin lepäämällä, ei tarvinnut lähteä edes lääkäriin tai muuta ja pääasia, että pääsin kotilennolle. Oon kuullut aika hurjiakin tarinoita Thaimaassa sairastumisesta ja niihin verraten tuo ei ollut mitään, vaikka olo olikin kamala 😀

Instasta löytyy kuvia ja tunnelmia lisää: @jennavaltaritravels 

Millaisia kokemuksia sulla on Thaimaasta? 🙂

Kommentit (2)
 1. Piyya / Levoton Sielu Maailmalla
  19.1.2020, 22:08

  Valitettavasti noita pöpöjä voi saada tänä päivänä ihan täällä kotonakin tutusta lähi ravintolasta mutta helpompi tietenkin sairastaa kotona kuin matkalla.
  Thaimaan lomanne taas näyttää olleen kiva ja Thaimaa valloittanut myös teidät. Itsellä se on vielä kokematta. Edelleen jollakin lailla ristiriitaisissa tunnelmissa aina mietin lähtöä ja vielä on jäänyt tekemättä vaikka uskon tuonne kyllä vielä lähteväni ja innostustahan tästäkin taas tuli.

 2. Kristallikimaran Minna
  19.1.2020, 18:53

  Meidän perheellä oli myös tuo Kata Beach kohteena ja myös hotellia myöten samanlainen reissu joskus 8 vuotta sitten:) Thaimaa oli ihana ja tykkäsimme kovasti, sillä emme olleet koskaan ennen Thaimaassa käyneet. Ensimmäinen kerta meni hyvin, mutta toisella kertaa lähdin teinityttöjemme kanssa reissuun yksin, sillä mies ei töiden takia voinut lähteä. Kaikki meni muuten hyvin, mutta sairastuin myös viimeisenä päivänä kambylobakteeriin. Onneksi tyttäret saivat hoidettua meidän lentojen buukkaukset, sillä minä vain hoipertelin oksennellen kentällä. Kun koneeseen pääsin, niin 11 h istuin vain paikallani ja en syönyt enkä pahemmin uskaltanut juoda mitään. Tyttäret sanoivat, että olin varmaan osan ajasta taju kankaalla:) Kamalaa, mutta toisaalta hyvä, että tauti paheni vasta kotona, mutta kun sain vihdoin lääkkeet, niin se helpotti kummasti. Minä olen aina ollut skitson tarkka hygieniasta, mutta ei sekään aina riitä:( Mut hei, muuten tykkäsin Thaimaasta:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *