3x tärpit Dubliniin

Käytiin Samin kanssa Dublinissa pidennetyn viikonlopun verran viime maaliskuussa. Irlannissa kevät oli vähän Suomea edellä ja meidän reissulle sattui vielä hyvät säätkin. Ekana päivänä satoi hetken, mutta loppuloma saatiin nauttia aurinkoisesta Dublinista.

Ensikertalaisen fiiliksiä kaupungista voi lukea täältä. Tehtiin myös päiväretki Malahideen ja siitä lukea tästä.

Mutta nyt haluan kertoa teille muutaman tärpin Dublinin matkalle ja ne tulee tässä:

Viskimaistelua Bow Streetillä

Jameson Distillery Bow St. tarjosi elämyksen, jossa pääsi maistelemaan erilaisia viskejä. Samia inspiroi tää aktiviteetti mua enemmän, itse kun en varsinaisesti ole mikään paatunut viskikurkku. Otettiin pelkkä maistelu ilman ohjattua kierrosta tislaamossa ja tää lysti kustansi muistaakseni 45€/hlö. Lopulta itsekin mukamas aloin erottaa vivahteita eri viskilajeissa, vaikka aika pitkään kaikki maistui samalta. Meidän esittelijä oli loistava persoona ja hän kertoi paljon tietoa tislaamon historiasta,  viskien synnystä ja muita tarinoita aihepiiriin liittyen. Toisekseen tislaamo oli hieno paikka ihan vaan käydä katsomassa, suosittelen ehdottomasti käymään edes lasillisilla, jos ei halua koko maistelusettiä ottaa.Settiin kuului neljä eri tuotetta ja jokaista maisteltiin ohjatusti vuorotellen. Siinä oli kuulkaa ihan tarpeeksi näin ensikertalaiselle, mutta tulipahan kerralla viskit tutuksi. Paikalla oli turisteja eri puolilta maailmaa ja olikin tosi mielenkiintoista ainoana suomalaisena päästä kuulemaan mistä kukakin on Dubliniin matkustanut. Oli kiva, että meitä osallistettiin keskusteluun ja tilanne oli muutenkin todella rento. Tykkäsin tuon esittelijäpojan itseironisesta huumorista ja hänen jutuilleen sai nauraa moneen otteeseen.

Trinity Collegen vanha kirjasto

Tää on aika perinteinen Dublinin must see -nähtävyys, kuten Trinity Collegen kampus ylipäänsä. Kirjasto oli tupaten täynnä ihmisiä ja jonot oli pitkät, mutta ostamalla netistä lipun sai varattua sisäänpääsyajan, jolloin ei tarvinnut jonottaa. Aika harva näytti olevan tietoinen tuosta vaihtoehdosta, kun niin moni jonotti tuntikaupalla ilman ajanvarausta. Varattiin aika 1,5 tunnin päähän ja sillä välin kierreltiin kampuksen aluetta.

Kirjasto oli yllättävän pieni, oikeastaan vain yksi kaksikerroksinen käytävä, jonka molemmat puolet on kattoon asti vuorattu kirjoilla. Paikka oli siis aika nopeasti kierretty ja kuvat napattu, mutta tulipahan nähtyä omin silmin tuokin paikka. Reitti varsinaiseen kirjastoon kulki museon läpi, mutta itse oon aika laiska lukemaan museotauluja. Sami oli vasta museon alkupäässä, kun itse olin zoomailemassa noita ikonisia kirjahyllyjä.

The Church Café & Late Night Restorant

Kirkossa ihan hyvä käydä välillä, ainakin lasillisella proseccoa jos ei muuten. Tää mesta on siis entinen kirkko ja nykyinen ravintola, jossa voi käydä niin kahvilla, syömässä kuin afterworkeillakin. Erilaisia pubeja ja baareja löytyi Dublinista joka lähtöön ja toisena suosikkina on The Bank on College Green.

Sellaiset valikoidut tärpit tällä kertaa! Neljän päivän aikana ehdittiin tehdä ja nähdä paljon, ehkä teen vielä toisenkin postauksen Dublinin jutuista.

Ootko sä käynyt Dublinissa tai matka kenties suunnitteilla? 🙂

P.S. @citylightssunsetsjenna -tilillä instassa voi seurata meidän reissuja ja haaveiluja reaaliajassa!

Kommentit (5)
  1. Tiina Johanna / Kookospalmun alla
    13.10.2019, 15:25

    Dublin on kyllä todella hieno kaupunki ja mielenkiintoinen paikka. Itse odotan innolla ensi vuotta ja tulevia reissuja, sillä Irlanti, Britit ja Skotlanti olisi suunnitteilla ensi vuoden puolelle. Hyviä tärppejä nämä ja kauniita kuvia! 🙂

  2. Anna-Katri / Adalmina's Adventures
    13.10.2019, 08:54

    Dublinissa on kyllä tullut käytyä liian kauan aikaa sitten – se olisi kyllä mahtava viikonloppukohde milloin vain!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *