Ihana, ihanampi, Köpis

Mulla ei ollut mahdottomia odotuksia Kööpenhaminan suhteen etukäteen. Odotin enemmän ylipäänsä kahdenkeskistä aikaa ja rentouttavaa viikonloppua, kuin siihen itse kaupunkiin rakastumista. Oletin Köpiksen olevan jotain samankaltaista kuin muutkin Pohjoismaiden pääkaupungit, jotain Tukholman ja Oslon kaltaista.

Mutta se olikin jotain ihan muuta! 

Lähdettiin siis Samin kanssa kahdestaan viikonloppureissulle, lento lähti Helsingistä klo 19:20 ja alle puolentoista tunnin lentomatkan jälkeen oltiinkin jo perillä. Tanskassa kello siirtyi tunnin taaksepäin, joten meille jäi vielä hotellilla käväisemisenkin jälkeen hyvin aikaa käydä iltakävelyllä haistelemassa uuden ja vieraan kaupungin fiiliksiä. Käytiin myös illallisella ravintolassa ja kilisteltiin alkavalle seikkailulle.

Seuraavalle päivälle olisi tiedossa vain kaksi pakollista must see -nähtävyyttä - muuten me vain haahuiltiin ja fiilisteltiin kaupungin tunnelmaa. Pysähdyttiin vähän väliä terasseille ja kahviloihin, syötiin smørrebrødit ja nautittiin upeasta kelistä. Fiilis oli paljon enemmän Keski-Eurooppalainen kuin skandinaavinen.

Nuo kaksi mainitsemaani nähtävyyttä oli tietenkin pieni merenneito -patsas (joka kirjaimellisesti pieni olikin) ja Nyhavnin värikäs satama-alue. Perjantai-ilta ei mennyt liian pitkäksi, joten heräiltiin pirteinä lauantaiaamuun ja lähdettiin hotellin aamiaisen kautta kävelemään keskustaan päin, suuntana Nyhavn, pieni merenneito ja kaikki siltä väliltä.

Majoituttiin Tivolin lähettyvillä Wakeup Copenhagenissa. Tätä suositeltiin paljon, kun kyselin pitkin internettiä, että mistä löytäisi suht edulliseen hintaan hotellin viikonlopun yli, hyvällä sijainnilla keskellä suosituinta turistiaikaa. Kyseessä on vain kahden tähden hotelli, joten olin hieman skeptinen. Pessimisti ei kuitenkaan pettynyt, vaan yllättyi positiivisesti!

Minä ja Sami ollaan aika samanlaisia reissaajia. Toki tässä vajaa 7 vuoden aikana on löytynyt muutenkin yhteinen sävel matkailuun. Sami toimii navigaattorina ja järjen äänenä, mä taas ideoin ja tutkin paljon etukäteen mitä kaikkea siistiä kohteesta löytyy.

Me molemmat tykätään kävellä paljon, koska niin näkee eniten - parhaimmat jutut tälläkin reissuilla löytyi sattumalta päämäärättömän haahuilun myötä. Hotellilta oli lyhyt matka joka paikkaan, joten ei tarvittu metroa kuin lentokenttäkulkemiseen. 

Hotellin aamiainen oli parempi kuin hyvä, noin niinkuin kahden tähden hotellin aamupalaksi!

Kyseessä oli se korkein sesonkiaika ja vielä ajankohta perjantaista sunnuntaihin, niin tuostakin parin tähden hotellista sai maksaa 120€ per yö + aamiainen 15€ per päivä. Hotelli kahdelta yöltä aamiaisineen tuli siis maksamaan meiltä yhteensä ~300€. Norwegianin lennot maksoi vajaa 80€ per nenä. Hotelli oli kuitenkin todella siisti, ei lainkaan nuhjuinen kuten etukäteen pelkäsin. Huone oli tosi pieni, mutta siellä oli kaikki tarpeellinen, eikä me hotellilla käytykään kuin nukkumassa.

Aurinko porotti pilvettömältä taivaalta koko viikonlopun ajan, mutta onneksi tuuli myös viilensi kivasti. Ihmisiä oli paljon ja terassit oli täynnä, sen lisäksi ihmiset oli leiriytyneet kaduille retkituolien ja pussioluiden kanssa aivan ravintoloiden terassien viereen. Näin suomalaisena oli hauskaa, että pikkumarketista saattoi hakea Sommersbyn vaikka klo 23, kaupan aukioloaikojen puitteissa - tunnelma oli muutenkin monella tasolla vapautuneempi kuin täällä rakkaassa sääntö-Suomessa. 

Eksyttiin muunmuassa vahingossa vanhalle kasarmialueelle keskelle linnoitusta, jota ympäröi vallihauta. Vallihaudassa uiskenteli joutsenia. Tuli aivan lapsena rakastamani Barbie ja Joutsenlampi -animaatioelokuva mieleen! Kööpenhaminassa on paljon historiallisia nähtävyyksiä, viihtyisiä puistoja, vilkasta yöelämää ja hyvät shoppailumahdollisuudet. Sanoisin siis, että kaikille jotain. Polttariporukoita tuli vastaan tasaisin väliajoin ja ympärillä olevat ihmiset oli hyvällä tuulella.

Päätettiin lauantai illalliseen pitkän kaavan mukaan ja sen jälkeen istuskeltiin terasseilla myöhälle iltaan. Sunnuntaiaamuna oltiin jo valmiita lähtemään aamiaisen kautta lentokentälle. Lento lähti takaisin klo 14 jälkeen, joten kierreltiin vielä hetki kaupungilla ennen metroon hyppäämistä. Molemmilla oli jo kamala ikävä V:tä, joka oli meidän reissun ajan mun äidin ja isän hoidossa. Oli just sopiva pieni irtiotto arjesta ja saatiin harvinaista yhteistä aikaa ihan kahden kesken. 

Oletko sä käynyt Kööpenhaminassa - jos olet, mitä pidit siitä? :)

P.S. Tykkäämällä blogin Facebook-sivusta pysyt kärryillä uusista postauksista ja blogin voi ottaa seurantaan myös Bloglovinin kautta, johon löytyy linkki oikealla olevan sarakkeen alapuolelta. Mua voi seurailla myös instassa: @jennavaltari :)

Kommentit

Martina (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/tastytravelissimo/

Voi miten mukavalta kuulostaa teidän Köpiksen reissu. Pitäisi toteuttaa itsekin vastaava. Tuon hotellin pistän ainakin korvan taakse. Se kuulostaa juuri sopivalta meille, jotka arvostamme kaupunkilomalla hyvää sijaintia, mutta muuten hotellin ei tarvitse olla kovin kummoinen kun ei siellä kuitenkaan tule paljon hengailtua. Olen käynyt Köpiksessä vain talvella, jolloin kylmä tuuli sai syväjäätymään kaupungilla haahuilijan. Pidin silti pitkin kaupunkia kävelemisestä, Nyhavnin alueesta sekä Kööpenhaminan upeasta ravintolatarjonnasta. Kodbyenin aluetta tulikin koluttua oikein urakalla, mutta paljon jäi syötävää vielä ensi kertaankin. ;)

jennavaltari

Oli kyllä kaikenkaikkiaan ihana ja rentouttava reissu :) Hotellia voin kyllä suositella, tuohon tarkoitukseen se on oikein passeli! Ajattelinkin, että oltiin varmaan ihan parhaaseen aikaan liikenteessä, Köpis antoi varmasti parastaan näin kauniina heinäkuun viikonloppuna. Meilläkin jäi tietenkin lyhyellä reissulla paljon näkemättä ja varmasti palataan kaupunkiin vielä joskus. Loistava ja helppo lähikohde myös lapsen kanssa matkustaessa, se Tivoli ja kaikki :)

H niin kuin Hausfrau (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/hausfrau

Ihania kuvia sulla! Me kipaistiin kanssa Köpiksessä aivan kesäkuun alussa, silloin kaupunkin oli jo ihanan kesäinen, mutta ei liian turvoksissa turisteista. Köpiksessä on kyllä jotain outoa taikaa, koska siitä ei tunnu löytävän kriittisiä kirjoituksia ollenkaan! :D

Meidän vinkkeihin nähtävistä kohteista voi tutustua täällä http://www.rantapallo.fi/hausfrau/2018/06/05/tarppeja-koopenhaminaan/

Ja hyvän hinta-laatusuhteen hotelli (hostelli?) on A&O Copenhagen, yövyttiin siellä joulun tienoilla 4 hlö perhe alle satasella yö. Huoneet olivat hyvin simppelit mutta siistit ja kun meillä oli auto mukana, niin sen sai turvaan sisäpihalle :)

jennavaltari

Kiitos paljon :) Käynpäs lukemassa teidän reissusta, hauska nähdä miten eri tavoin samassa kaupungissa voi saada ajan kulumaan! Kiitos hotellivinkistä, hyvältä kuulostaa tuokin!

Saranda
Tyhjä ajatus

Tosi kivan kuuloinen reissu! Oon kerran käynyt Tanskassa (Odensessa ja Köpiksessä) ja tykkäsin kyl tosi paljon. :) Vielä kun kesällä pääsisi niin ehkä olisi samanlaista kun noissa teidän kuvissa!

jennavaltari

Meillä jäi haaveeksi nähdä Tanskaa lisää ja tietty muksun kanssa reissatessa Legoland olis ihan must :) 

Frida Ingrid - Ikimatkalla (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/fridaingrid

Kivan näköinen tunnelma kuvissa. :) Itse olin kesäkuussa Euroopan roadtripimme loppupuolella yhden päivän Köpiksessä. Valitettavasti minua kaupunki ei hurmannut, vaan pikemminkin se tuntui aika tylsältä, vähän kuin kuivemmalta versiolta Tukholmasta tai Helsingistä. :D Mutta tosiaan Köpiksestä ei tunnu löytävän kuin sitä ylistäviä kirjoituksia ja kokemuksia, joten ehkä olin itse vain virittynyt väärin siellä ollessa tai sitten jo vähän väsynyt reissaamiseen siinä kohtaa. Eihän me tietenkään yhdessä päivässä ehditty tsekkaamaan kuin keskustaa ja Nyhavnia, eli paljon jäi vielä näkemättä. Ehkä pitää antaa joskus toiste kaupungille uusi tsäänssi! :)

http://www.rantapallo.fi/fridaingrid

jennavaltari

Se voi olla, että kun on niin hullua hienojen paikkojen tykistä viikkotolkulla, niin Tanska ja Köpis vaikuttaa liian tutulta ja tylsältä. Mä rakastin Kööpenhaminassa sen Keski-Eurooppalaista fiilistä, jota en ole muista Pohjoimaiden kaupungeista aistinut. 

Teidän roadtrippiä on ollut ihan huikea seurata sivustakin, meillä on haaveissa toteuttaa samanmoinen reissu joskus! :)

New York Bucket List -blogi (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/newyorkbucketlist

Aivan ihana Köpis ja kauniita kuvia, jotka ovat täynnä tunnelmaa! Olen käynyt Köpiksessä, mutta siitä alkaa olla jo liian pitkä aika. Kiitos muuten kun avasit reissun budjettia myös - silloin lukija tietää mitä haaveiden toteuttaminen suurin piirtein maksaa :)

jennavaltari

Kiitos! :) Mä tykkään kans kuulla reissubudjetista, koska se on ainakin meillä keskeisin tekijä matkoja suunniteltaessa. Aina tulee painiskeltua sen asian kanssa, että malttaako olla varailematta pikkureissuja ja säästää yhtä isompaa reissua varten... Kiitos kommentista! :)

Sandra Nenonen (Ei varmistettu) http://www.thepresentisperfect.com

Ihania kuvia ja kertomuksesta päätellen oikein onnistunut reissu. Köpis on ehdottomasti Pohjoismaiden pääkaupungeista keskieurooppalaisin ja sellainen astetta rennompi. Itse olen menossa Köpikseen alle kahden viikon päästä yhdeksi päiväksi ja ainakin Nyhavn-satamassa on käytävä ja pieni merenneito -patsas on bongattava. Itsellä maksoi myös hyvin vaatimaton hotelli 100 euroa yö, mutta sitä se on. Onneksi sijainti on hyvä. En malta odottaa!

jennavaltari

Kiva kuulla, että joku muukin on samaa mieltä - ihan tosi keskieurooppalainen mesta mun mielestä! Ja sata kertaa rennompi tunnelma kuin Suomessa. Jään odottelemaan sun postauksia sun reissusta :)

HJS (Ei varmistettu) http://arjenparempipuoli.blogspot.com

Kööpenhamina on ihana! oltiin kesällä 2016 lähes viikko siellä lasten kanssa. Meillä oli upea AirBnb asunto noin 15min junamatkan päässä ytimestä, upea puutarha jossa lapsille leikkipaikka yms. Me ei juurikaan edes käyty tuolla satama-alueella ja Tivolin kulmilla kertaalleen kun mentiin Tivoliin viettämään nuoremman 2-vuotis synttäriä. Pyörittiin Österbron, Norrebron ja Vesterbron alueilla, ihan uskomattoman hienoja paikkoja, todella vähän turisteja ja lapsille monipuolisia leikkipuistoja. Löytyi mielenkiintoisia raakaruokapaikkoja ja puistoja hengailuun. Haluisin kyllä lähteä joku päivä uudelleen, ja erityisesti lasten kanssa.
-Heidi-

jennavaltari

Mekin vielä joku päivä suunnataan takaisin Kööpenhaminaan ja sillä kertaa koko perheen kesken, niin helppo kohde lyhyellä lennolla ja muutenkin ihana paikka lapsen kanssa. Täytyy sitten tutkia lisää Köpiksen eri alueita :)

VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA (Ei varmistettu) Http://Www.rantapallo.fi/aurinkorasvaajaaloeveeraa

Ihana Köpis! Tää herkku on kokonaan käymättä ja tätä lukiessa ihmettelin, että miten ihmeessä!? :’D Teidän reissun fiilikset välittyi hyvin ruudun tälle puolen, on tuo oman rakkaan kanssa matkaaminen kyllä ihan parasta aina. <3

jennavaltari

Mäkin vaan mietin, että miksi vasta nyt saatiin aikaiseksi mennä tuonne! Ihana paikka. Kiitos :)

Ne Tammelat (Ei varmistettu) http://netammelat.fi

Kööpenhamina on yksi lempikaupungeistani ja kiva lueskella mitä kivaa muut kaupungista löytävät. Mekin oltiin viime kesänä tuolla samassa hotellissa ja sijainniltaan se oli oikein mainio. Huoneet olivat vaan aika pieniä ja se lasivessa/suihku oli aika eksoottinen. Meidän kirjautumishetkellä jono oli todella pitkä ja odottelimme varmaan puoli tuntia vuoroamme. Christiania on oma suosikkini Kööpenhaminassa :)

jennavaltari

Huone oli kyllä pieni, mutta hyvin siellä mahtui nukkumaan :D Ja hah, se lasisuihku oli kyllä mielenkiintoinen - ei sentään läpinäkyvää lasia kuitenkaan... Me oltiin perillä illalla 20 aikaan ja saatiin astella suoraan tiskille ja uloskirjautuminen tapahtui sekunnissa heittämällä huoneen avainkortit laatikkoon ovensuussa :) Päivisin tiskillä oli pitkiä jonoja kyllä ja kiiteltiin onneamme omasta ajankohdasta!

Pirkko / Meriharakka (Ei varmistettu) https://www.meriharakka.net

Kööpenhamina on yksi lempikaupunkejani - ja se on paljon maabongarilta, joka on nähnyt jo yli 120 maata ja vielä enemmän kaupunkeja :-) Ehkä yksi syy siihen on se, että kaupunki on yhtä aikaa skandinaavisen kotoinen ja tuttu, mutta toisaalta jo enemmän eurooppalainen.
Ja kiva kaupunki "ottaa haltuun" vaikka pyöräillen, etenkin kun pyöriä jo vuosia sittenkin oli saatavilla noin joka hotellilla.

jennavaltari

No kieltämättä se on jo jotain tuon tason maailmanmatkaajalta :) Pyöriä en muistanutkaan mainita tässä, niitä oli kyllä joka paikassa ja jokaisen hotellin edustalla vuokrattavana.

Sofia / Project Forever (Ei varmistettu) https://projectforeversite.wordpress.com/

Kööpenhamina vaikuttaa kyllä todella kivalta kohteelta! Se on ollut monesti vaihtoehtona Euroopan minilomalle, mutta toistaiseksi kaikki muut kohteet on vienyt voiton. Lähivuosina varmasti tulee tsekattua myös Kööpenhamina, jo sen helppouden ja edullisten lentojenkin vuoksi! :)

jennavaltari

Meilläkin on tähän asti käynyt niin, että muut klassisemmat Eurooppakohteet on vieneet voiton.. Onneksi nyt kuitenkin päädyttiin tänne ja yllätyttiin tosi positiivisesti - juurikin lentojen lyhyyden ja hinnan takia :)

Annemaria/Samppanjaa muovimukista (Ei varmistettu) http://rantapallo.fi/samppanjaamuovimukista

Täällä myös yksi sydämensä Köpikselle menettänyt :) Mä niin tykkään tuon kaupungin letkeästä meiningistä, hyvistä ravintoloista ja kaiken kukkuraksi se on niin mukavan lähellä. Kivaan hintaan olette tuon majoituksen aamiaisella saaneet. Köpiksen huono puoli on sen korkeat hotellihinnat.

jennavaltari

Mekin varattiin ensin lennot ja vasta pari viikkoa ennen reissua aloin selailla hotelleja - VIRHE :D Hinnat oli pilvissä, mutta onneksi tämä tärppi löydettiin ja oltiin tyytyväisiä! Toki missä tahansa muualla tuolla hinnalla olisi saanut jo tasokkaan hotellin. 

Virpi/Hätälasku matkablogi (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/hatalasku/

Olen sen seitsemän kertaa haaveillut Köpiksen reissusta, mutta kun näitä haaveita on niin paljon ja niiden toteuttamiseen vaikuttaa kaikki tylsät arjen jutut. :D Mutta jälleen kerran vahvistui, että viimeistään ensi kesänä on tämä kaupunki nähtävä! :)

jennavaltari

Tiedän tunteet - joka paikkaan on vaan päästävä! Suosittelen, vaihtaa vaikka sen Tallinnan tai Tukholman risteilyn välillä tähän ;)

Terhi/Fammo matkalla (Ei varmistettu) https://fammomatkalla.blog

Köpis on kiva kaupunki, selvä se, hyvää ovat halvat lennot, huonoa taas huippukalliit hotellihinnat. Olen muutdn yöpynyt monta yötä tuossa satamassa, merenneitopatsaalla kävi koko ajan pieni kuhina.

jennavaltari

Kalliit hotellit oli kyllä miinus ja varmasti vaikuttaa monen turistin kohdevalintaan. Merenneitopatsaalla oli kyllä väkeä taukoamatta, oikein huvitti välillä katsoa sitä meininkiä :)

Rosa/Joko mennään (Ei varmistettu) https://jokomennaan.com

Olen menossa lyhyelle veirailulle Köpikseen syyskussa, joten ahmin kaikki aiheeseen liittyvät blogikirjoitukset suurella mielenkiinnolla. Varasin jo hotellin ja se aiheutti suurta pähkäilyä. Halusin edukkaan hotellin aamupalla ja niitä ei kovin montaa ollut tarjolla. Päädyin saman hintaluokan hotelliin kuin tekin. Kaunis kaupunki ja ihana kesäinen fiilis sun kuvissa.

jennavaltari

Jään mielenkiinnolla odottelemaan sun kertomuksia Köpiksestä :) Kiitos!

Sonja | FIFTYFIFTY (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/fiftyfifty/

Kööpenhamina on siitä jännä paikka, että vaikka olen käynyt siellä kaksi kertaa siten, että muistan (14- ja 19-vuotiaana), mulle ei ole jäänyt oikein minkäänlaista mielikuvaa paikasta. Se tarkoittaa kyllä ehdottomasti sitä, että Köpikseen täytyy mennä jossain vaiheessa ja pitää aistit terävinä. Sun kuvissa se näyttää kyllä aivan ihanalta, mikä ei toki tullut yllätyksenä. Kaikki kehuu Köpoistä ja harmittaa, etten voi kunnolla liittyä fanikerhoon. :)

jennavaltari

Kaikki ei vaan lämpee samoille asioille! Köpis varmasti jakaa mielipiteitä, ehkä se vaikuttaa pliisulta eksoottisempien kohteiden joukossa. Mutta anna ihmeessä kaupungille uusi mahdollisuus :)

Kommentoi