TahkoMTB 2018 lähestyy

TahkoMTB järjestetään tänä vuonna 30.06.2018 ja meitsi mandoliini on siellä myös polkemassa, matkana 45 km! Jännittää, koska mun maastopyöräkausi on nimittäin vielä korkkaamatta 😀 Ei sillä että kiire tulisi, mutta eihän siihen ole kuin pari viikkoa…

Mutta nyt viimeistään on aika vaihtaa maantiepyörä maastopyörään ja lähteä vähän poluille temppuilemaan! Onneksi nyt sinänsä en ole mikään ensikertalainen maastopyörän selässä, mutta myönnän, että kaikki vähääkään teknisemmät pätkät ovat aina olleet mulle aika jännittäviä paikkoja. Tavoitteena on päästä maaliin, joten matkasta suoriutuminen on pääasia!

Aion nyt vaihtaa salitreenini maksimissaan 3 -jakoiseen, jotta jaksan myös harjoitella. Tarvittaessa jopa skippaan jalkapäivät, koska tuo maastoilu on reisille aika rankkaa.

 

 

mtb.png

 

Tässä tulee nyt mun kahden ja puolen viikon pikavalmistautumisohje MTB -tapahtumaan 😀 Jos olet yhtä myöhässä kuin minä, ota ihmeessä vinkit haltuun ja kerro myös omasi!

 

1. Harjoittele teknisiä pätkiä. Kannattaa nimenomaan polkea sellaista, jossa joudut ylittämään esimerkiksi juurakon tai kivikon. Varsinkin jos sinulla on vain etujousitettu pyörä kuten minulla, kannattaa harjoitella tuollaisten paikkojen ylittämistä seisaaltaan. Eli poljeskele paikoissa, jossa on paljon juurakkoa, kivikkoa, sekä kapeita ja mutkaisia polkuja. Jyväskylässä mm. Laajavuori ja sen ympäristö on oikein hyvä tekniseen treeniin.

2. Tee mäkitreeniä. Tapahtuma järjestetään Tahkovuorella, joten mäkeä riittää. Eikä ne ole mitään pikkumäkiä. Kannattaa harjoitella sellaista polkemista, että pystyy tasaisesti runttaamaan pitkää ja jyrkkää nousua ylöspäin. Ei verenmaku suussa, koska matka on pitkä ja paukkuja pitää riittää koko reitille, mutta niin, että pystyy polkemaan koko nousun. Mikään ei ole hirveämpää kuin se, että joutuu pysähtymään kesken jyrkän nousun, koska siitä ei kyllä ajamalla pääse muualle kuin alaspäin, jos sinnekään. Pyörän taluttaminen mäessä on jopa raskaampaa kuin itse polkeminen.

3. Tee vähintään yksi pitkä lenkki. Tiedän kyllä että jaksan polkea maastossa 45 km, mutta ihan hyvähän se on kerran testata ennen tapahtumaa. Tuollaisen matkan kunnon testaamiseen riittää mielestäni noin 40 km. Toki Tahkolla maasto on rankemaa ehkä kuin normaalisti, mutta jos nyt jaksat polkea tuon vajaa 40 km ja harjoittelet lisäksi tekniikkaa ja mäkiä, tuskin ongelmia tulee. Tätä lenkkiä ei kannata jättää viime tippaan, koska tapahtumapäivänä on hyvä olla palautunut kaikesta mahdollisesta jalkoja rasittavasta.

4. Säädä pyörä. Itse ajattelin lähteä polkemaan vähän normaalia matalammalla satulalla, koska mulla ei valitettavasti ole ohjaustangosta säädettävää satulaa. Tämä siksi, että jyrkät laskut on hyvä laskea painopiste takana, joten takapuoli pitäisi saada matalalle ja satulan taakse. Mulla on lisäksi sen verran tuota reittä, että ei ole turvallista sulloa satulaa siitä välistä, koska sieltä ei välttämättä yhtä sulavasti sitten enää noustakaan takaisin 😀 Myös muut, kuten jarrut ja jousitukset kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin ennen kuin heittää pyörän kattotelineelle ja lähtee matkaan.

5. Tutustu tapahtumaan ja infoon. Eli käy ainakin kerran osoitteessa www.tahkomtb.fi

 

Eipä muuta kuin hyviä treenejä, päivittelen edistymistä ja kisojen jännäilyä vielä vähän lähempänä!

 

 

mtblogo.png

hyvinvointi liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *