Superhedelmiä kiitos!

1.jpg

Tänään aloitin mun päivän kunnon hedelmäpommilla! Näissä hedelmissä on runsaasti antioksidantteja ja vitamiineja, joilla iho säilyy nuorena ja vastustuskyky korkealla. Nyt ei pääse flunssapöpöt iskemään!

6.jpg

Papaija vauhdittaa myös ruoansulatusta esim. edistämällä proteiinien pilkkoutumista.

3.jpg

5.jpg

Granaattiomena suojaa sydäntä, munuaisia ja maksaa. Tänään valmistin siitä mehua ja sekoitin omenamehun joukkoon. Lisäksi laitoin mukaan hiukan agave-siirappia, koska granaattiomena on todella happaman makuista.

7.jpg

8.jpg

Passionhedelmä parantaa näköä ja kohottaa mielialaa! Se on todella namia syödä suoraan kuoresta lusikalla.

10.jpg

Oranssin hedelmäsalaattiin pääsi mukaan papaijaa, cantaloupemelonia ja persikkaa. Cantaloupe ja persikka ovat erityisen hyväksi iholle ja hiuksille.

9.jpg

Okei, lehtikaali ei ole hedelmä, mutta se on silti todella super. Kaikkien edellämainittujen hedelmien vaikutusten lisäksi se vähentää myös tulehduksia ja puhdistaa kehoa myrkyistä. Mä nautin sitä aika usein mehun muodossa, omenamehuun sekoitettuna.

11.jpg

Mulla tais mennä puolet päivästä tän setin kumoamiseen, mut olo sen jälkeen oli mielttömän virkee ja energinen! Taidanpa lähteä juoksulenkille 😉

 

xosabina.jpg

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Terveys

Maitosuklaamaisen raakasuklaan jäljillä

raakasuklaa

 

Mä pidän suklaasta, erityisesti maitosuklaasta. Ainut ongelma on se, että maito ei oikein sovi mulle.

Mä olen yrittänyt etsiä hyvää tuotetta maitojauheen korvaajaksi, ja nyt löytyi ainakin yksi hyvä ehdokas!

Hänen nimensä on TOCO.

Puhdistamon Toco on riisinlesejauhetta, joka valmistetaan riisin ravinnerikkaimmasta osasta, kuoren alla olevasta ravinnekerroksesta.

 

toco

 

Ja sitten suklaantekohommiin!

Mun keittiö on aina enemmän tai vähemmän kokeileva, joten en käytä kummempia mittoja omassa kokkailussa.

Perusohje raakakaakaon tekemiseen on:

1 osa kaakaovoita tai kookosöljyä

1 osa raakakaakaojauhetta

1-3 ruokalusikallista hunajaa tai agave-siirappia

 

Sitä voi sitten säveltää mielensä mukaan!

 

dsc_0022.jpg

 

Ensin sulatin kaakaovoin vesihauteessa.

Itse käytän aina suoraan kraanan kuumaa vettä, koska sen lämpötila riittää sulattamaan kaakaovoin.

Kun voi oli sulaa, lisäsin siihen agave-siirappia ja hunajaa.

Lopuksi sekoittelin mukaan kuivat aineet, eli tocon ja raakakaakaojauheen.

 

dsc_0032.jpg

 

Laitoin hasselpähkinöitä ja mulperimarjoja astian pohjalle leivinpaperille…

 

4_1.jpg

 

… ja suklaaseoksen niiden päälle.

Ripottelin vielä muutamat pähkinät ja marjat pinnalle.

 

dsc_0037.jpg

 

Sitten koko setti jääkaappiin! (Tai vaikka pakkaseenkin, jos haluaa nopeammin herkuttelemaan 😉

Jääkaappi hoitaa homman puolessa tunnissa.

 

dsc_0047_1.jpg

 

Namia tästä kyllä tuli ja koko levy katosi jäljettömiin jo saman päivän aikana!

 

dsc_0058_0.jpg

 

 

Toco suoriutui tehtävästä hyvin, mutta sen oikean etsintä jatkuu edelleen.

Olisiko teillä tähän vinkkejä jaettavaksi?

 

xosabina_3.jpg

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli Terveys