Where everything is good

Oon aina ollut impulsiivinen ja ehkä jopa hivenen arvaamaton free birdie. Lapsena oon vilistänyt menemään tukka hulmuten ja polvet ruvella. Puolen kilometrin kävelymatka koulusta kotiin saattoi kestää välillä tunteja, koska matkalla oli niin paljon kaikennäköistä jännää. Teen asioita hetken mielijohteesta, turhia suunnittelematta. Hyvänä esimerkkinä tästä on vaikka mun muutaman vuoden takainen Kiinan reissu: Reilun viikon varoitusajalla irtisanoin mun työn (joka olisi muuttunut juuri täysipäiväiseksi), hankin viisumin, ja lähdin kuukaudeksi Kiinaan ilman kummempia säästöjä. Yksi tapahtuma vei mut kuitenkin vielä Kiinaa pidemmälle.

kiinapaatti.jpg

Marraskuussa 2014 istuin bussissa, matkalla Kotkasta kohti Tamperetta.

Siinä istuskellessa mietin edelliskesän tapahtumia. Tekstiä alkoi ilmestyä iPadin näytölle. Mä halusin ne kaikki ajatukset ylös, etten vaan koskaan, vahingossakaan unohda. Nyt, lähes vuotta myöhemmin, löysin tämän tekstin yllättäen mun muistiinpanojen uumenista.

 

”Tää vuosi on ollu ihan huikeen mullistava. Täynnä elämänoppeja, uusia oivalluksia, muutoksia, ajatuksia… Yksi isoimmista tuulista oli se, kun tutustuin ihmiseen, kenen seurassa huomasin olevani aidoimmillani ikinä. Ihan kun olisin juuri herännyt lähes koko elämän kestävästä talviunesta. Se positiivisuus, elämänilo ja huolettomuus, mitä mä koin, muutti mut täydellisesti. Vaikka se meidän yhdessäolo ei ollut pysyvää, tuun aina olemaan äärettömän kiitollinen kaikista niistä pienimmistäkin hetkistä. Toivon, että meidän tiet kohtaa vielä tulevaisuudessa, mutta jos niin ei käy, oon silti todella onnekas saadessani kokea jotain niin käänteentekevää.”

 

Mikä siinä oli sitten niin mullistavaa? Ihan kuin olisin tavannut mun todellisen minän, ihanneminäni. Se oli kaikkea sitä, mitä mä halusin olla, ja se tuntui niin tutulle ja turvalliselle. Kuin olisin palannut kotiin monen vuoden jälkeen. Takaisin kotiin tuli lapsi, joka oli hukkunut aikuisuuden maailmaan kiireen, stressin ja muun aikuiselämän alle.

Siinä oli se hetki, joka muutti kaiken. The ultimate high on life.

Mä en puhu nyt rakastumisen tunteesta toiseen ihmiseen, vaan omaan itseen ja elämään. Siihen hetkeen, kun todella löydät sen oman, aidoimman minän.

 

Sabina

 

Follow my blog with Bloglovin

Kommentit (2)
  1. Pakko kommentoida, että aivan ihana kuva! <3

    1. Ooh kiitos! Ihan yllätyksenä itsellekkin löytyi tällanen helmi sieltä Kiinan kuvien joukosta! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *