Simpukkaresepti

 

IMG_8745.JPG

Lasken itseni melkein kasvissyöjäksi, mutta mereneläviä en voi vastustaa. Tänään illalla ajattelin keittää nämä kaunokaiset Josephin ohjeen mukaan.

Simpukat neljälle hengelle.

Pese/harjaa simpukat kylmässä vedessä ja tsekkaa huonot yksilöt pois, eli jos kuori on rikki tai simpukka ei sulkeudu kun kopautat sitä –> roskiin.

1 pullo valkoviiniä

1 kynsi valkosipulia

1 sipuli

200 g voita

1 kpl sitruunaa (kuorittu ja pilkottu)

1/2 dl sitruunanmehua

Ensin pilkot sipulin, valkosipulin ja sitruunan ja paistat niitä voissa (älä anna ruskettua) Lisäät valkoviiniä ja keität 1/4 osaa pois kunnes alkoholin maku häviää.

2rkl kasvislientä

1rkl hakattua persiljaa

suolaa ja mustapippuria

Keittämisen jälkeen lisäät loput aineet ja sitruunanmehun ja kiehautat muutaman minuutin ajan. Kypsennyksessä laitat liemen kattila pohjaan ja odotat, että se kiehuu. Lisäät simpukoita ja peität kannella. Kypsennä koko ajan täydellä liekillä niin, että höyryä muodostuu kattilan sisällä ja keität noin 3 minuuttia. Simpukat kypsyvät aika nopeasti, kannattaa kypsentää vähän kerrallaan, älä täytä koko kattilaa simpukoilla.

Hyvää ruokahalua ja iltaa tyypit!

koti ruoka-ja-juoma