Ruokapöydän parhain salaatti atm
Meidän iltapäivä näytti tänään tältä. Kello oli jo kuusi ja aurinko teki laskuaan. Ihan liian harvassa ovat ne illat, että ehditään syömään kunnon illallinen rauhassa, yhdessä ja ilman, että pitäisi kiirehtiä harrastuksiin.
En mitenkään voinut olla jakamatta tätä uutta salaattilöytöäni, joka toimii yllättävän hyvin.
HUNAJAMELONI HALLOUMISALAATTI
- 0,5 hunajamelonia
- 1 paketti (150 g) halloumijuustoa
- 2 dl suolattuja pistaasipähkinöitä
- 1 ruukku minttua
- 1 ruukkua tilliä
- 1 rasia (100 g) rucolaa
Kastike:
- 1 rkl öljyä Kastike
- 0,5 sitruunan mehu
- 2 rkl öljyä
- 1 tl sinappia
- 1 tl hunajaa
- 0,5 tl suolaa
En voinut mitenkään kuvitella miten esimerkiksi tilli ja minttu sopivat tähän, mutta yhdistelmä on valloittava. Salaatti on ihanan raikas ja sopii monen ruokalajin kanssa. Halloumi on muuten paljon helpompi paistaa pannulla kun sen kuutioi. Hunajamelonista saa kaiverrettua lusikalla pallomaisia muotoja.
Salaattia on kevätpäivien piristys ja varmasti tulevien kesäpäivienkin suosikki. Kannattaa ehdottomasti kokeilla ja toivottavasti pidätte tästä yhtäpaljon kuin minäkin.