Paras ohje amerikkalaisiin pannareihin

Arkiaamut ovat yhtä höykkyytystä mutta toista se on viikonloppuisin. Unikekolapseni tuhisevat usein vielä itsekseen, kun minä jo hipsin keittiöön kahvin keittoon. Muistaisipa lapseni minut tälläisenä: viikonloppuaamuisin kotona soi ulkomainen musiikki, keittiössä tuoksui kahvi ja äiti paistoi meille aina kasan pannareita.

Viikonloppuaamut ovat meillä usein aika rauhallisia, lastenohjelmat elävät omaa elämäänsä lasten kanssa, minä viivyn pöydässä parikin tuntia selaten lehtiä. Joskus ollaan onnekkaita ja meillä on yövieraita, minusta on vaan ihanaa, kun pöytä notkuu ihmisistä. Taidan olla aika muumimamma tässä suhteessa, vaapukkahillo vaan uupuu. 😉

Amerikkalaiset pannukakut ovat suosikkejani sillä maku on paljon maukkaampi mitä tulee tavallisiin lettuihin. Piimä on näiden pannareiden salainen ainesosa. Kermavaahtoa ei mielestäni tarvita, mutta voisin kuvitella, että turkkilainen jugurtti sopisi näihin parhaiten, täytyykin testata seuraavan kerran, eli näillä näkymin jo tulevana viikonloppuna.

Amerikkalaiset pannukakut

Ainekset (8 annosta)

30 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

2 dl ohrajauhoja
1 tl sokeria
1 tl suolaa
3/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 muna
2,5 dl piimää
2 rkl voisulaa

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita kuivat aineet kulhossa.Vatkaa muna ja lisää siihen piimä ja voisula. Yhdistä varovasti kuivat aineet ja piimäseos ja sekoita tasaiseksi. Taikinan tulee olla lusikalla nostettavan paksua. Paista miedolla lämmöllä paistinpannussa tai lettupannussa ja käännä siinä vaiheessa, kun taikinan pintaan alkaa tulla kuplia. Tarjoile vaikka mustikoiden ja vaahterasiirapin kera. Ihana yhdistelmä tulee myös pienellä nokareella voita ja kanelia.

Ainekset

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.