Aamupalavinkki
Detoxista banaanipuuroon. Näin joulun alla mieleni tekee hyvin haudutettuja puuroja ja haluankin vinkata tästä minulle uudesta tuttavuudesta, jonka ystäväni jakoi Aamuset lehden palstalla. Banaanipuuro on nyt se, jota olen syönyt koko viikonlopun läpeensä.
Puurot ovat siitä ihania, että niiden päälle voi laittaa oikeastaan mitä tahansa, suolaista tai makeaa. Ystäväni Mari opetti minut laittamaan kaurapuuron päälle avokadoa, fetaa ja keitetty kananmunaa, joka on ihan huikea makunautinto. Makea versio on tämä banaanipuuro, jota maustoin vielä miedosti suolatuilla pähkinöillä, chiasiemenillä ja maapähkinävoilla.
Ohjetta voi soveltaa mielin määrin; minä lisäsin joukkoon vielä kaardemummaa, sitä voi laittaa melkein mihin vain jos minulta kysytään.
Pidemmittä puheitta, banaanipuuro menee näin:
Banaanipuuro
Ainekset (1 annos)
Tee näin:
1 dl kaurahiutaleita
1 kypsä banaani
Ripaus suolaa, kanelia ja vaniljasokeria
2,5 dl vettä tai maitoa
Banaania, manteleita ja pähkinöitä koristeeksi
Kiehauta vesi tai maito, lisää kaurahiutaleet. Anna porista miedolla lämmöllä. Pilko banaani joukkoon ja anna hautua miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen. Lisää suola, vaniljasokeri ja kaneli oman maun mukaan. Keittele hiljalleen kymmenisen minuuttia ja lisää nestettä tarvittaessa. Tarjoile koristeiden kera. Vinkki: kokeile vaniljaproteiinijuomaa maidon sijasta valmiin banaanipuuron kera.