Enemmän tunnetta kuin järkeä

 

A56B22B3-EC56-4E1A-9D7D-CF89979DF4D5.jpeg

02567BBA-03E3-4D18-B68E-0FA9D3C7664A.jpeg2A1ED5C1-EA7B-4B1D-8648-30ACAA805C74.jpeg

Lienee sanomattakin selvää monelle, että olen tunneihminen ja aistin paljon asioita ympärilläni. 

Sain ensimmäisen lapseni melko nuorena ja sen päätöksen tein puhtaasti tunteella. Päätökseni haluta perhe varhain oli minulle se mieluisin ja se tuntui erittäin oikealta. Olisi oikeastaan kauhistuttavaa tehdä päätöksiä elämässä vain siksi koska se on järkevää. Onko silloin mahdollisuus onneen?

Ihmissuhteissakin luotan ja neuvon ihmisiä luottamaan tunteeseen enemmän kuin järkeen. Jos järjellä ajattelee niin lähtökohtaisesti missään ei ole mitään järkeä ja se ettei missään ole mitään järkeä inspiroi minua tekemään toisinaan järjettömiäkin asioita tai päätöksiä. Kun alkaa liikaa miettimään jotakin asiaa alkaa se tuntumaan enemmän ja enemmän monimutkaisemmalta. Enemmän tunnetta kuin järkeä! Kaikki tietävät sen tosiasian, että asioilla on aina kumma tapa järjestyä.

Yleisesti ottaen olen sitä mieltä, että kun ihmiset tekevät ratkaisuja ja päätöksiä tunnepuoli edellä tulevat ne olemaan eniten palkitsevia. Oikeita!

Tieteellisesti sanotaan, että järkiajattelua ei voi koskaan erottaa erilleen tunteesta. Sanovat, että tunne on lihana kehossa ja ilman tunteita ihminen ei yksinkertaisesti kykene tekemään päätöksiä. Järkipäätökset ovatkin tieteellisestä näkökulmasta tunteiden kieltämistä tai peittämistä. Tämä on itseasiassa todella mielenkiintoinen fakta! Voidaan siis olettaa, että olemalla auki, vastaanottamalla asiat pelottomasti sellaisina kuin ne ovat ja kieltämättä mitään myös tuntee enemmän ja näin ollen tekee sellaisia päätöksiä, jotka ohjaavat juuri sinne oikeaan suuntaan. Samaan hengen vetoon voidaan tutkimustenkin valossa todeta, että järkipäätökset ovatkin ehkä pelkureille? 

All the feelings juuri tänään.

Henna

 

 

suhteet oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *