Helpot sitruunaiset raakapatukat
Puuhailin eräänä iltana itselleni raakapatukoita tämän reseptin innoittamana. Tiesin jo ennen kuin hommiin ryhdyin, että nyt pitää tehdä pieni annos, sillä kokemukseni mukaan raakapatukat löytävät suuhuni vähän liian nopeasti, yhdessä illassa yleensä, joten otin heti neuvosta vaarin. Sovelsin ohjetta ja tässä minun:
Kourallinen taateleita
Kourallinen cashew-pähköinoitä
Chia-siemeniä teelusikka
Ruokalusikka mantelivoita (löytyy ainakin Ruohonjuuresta)
Puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
Sitruunamehua noin ruokalusikka
Ruokalusikka kuivattuja kookoslastuja
Maun mukaan hunajaa, noin pari teelusikkaa
Suolaa (kosher-suolaa). Älä unohda suolaa, se parantaa makua!
Pinnalle kookosjauhoa (löytyy Ruohonjuuresta)
Lisää ainekset blenderiin (minä käytin sitä blenderin pientä osaa, joka on omiaan tälläisille määrille ja sotkut vähintään puolet pienemmät). Huristele hetki, mutta jätä seokseen vähän sattumia.
Levitä seos vuokaan ja laita se jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi tekeytymään. Leikkaa sopivia paloja ja kierritä palata kookosjauhoissa. Nauti heti tai kääri leivinpaperiin ja kelmuun. Säilyvät jääkaapissa.
Ihana välipala! Sitruuna antaa mukavasti raikkautta näille melko tuhdeille patukoille, joissa ei kuitenkaan mitään ylimääräistä.
Minun ohjeeni on hyvin pieni ja määriä lisäämällä saa tietysti enemmän patukoita aikaiseksi. Voit myös lisätä joukkoon muitakin kuivattuja hedelmiä ja reseptiä on äärimmäisen helppo soveltaa.