Helppo lohi-ceviche
Tein viikonlopun kunniaksi lohi-cevichea, jonka opin tekemään jo useampi vuosi sitten, kun ystäväiseni Suvi oli kyläilemässä. Oli paahteinen päivä ja istuimme silloisen taloni takapihalla shampanjalasit käsissämme ja nautimme olostamme sekä lohi-cevichestä.
Tämä ohje on vähän muunneltu silloisesta ja tämän valmistaminen onnistuu käden käänteessä. Pikaceviche!
200 g lohifileetä
4 rkl öljyä
1 rkl raastetun sitruunan kuorta ja mehua
1 rkl raastetun limen kuorta ja mehua
1 salottisipuli
1 dl majoneesia
1 rkl piparjuurta raastettuna
4 sardellifilettä
rucolaa
mustapippuria
Leikkaa lohi superohuiksi siivuiksi tarjoiluastiaan. Sekoita öljy, hedelmien mehu ja raastetut kuoret. Sivele seos lohisiivujen päälle. Leikkaa salottisipuli ohuiksi renkaiksi. Mausta majoneesi piparjuurella. Koriste annos sardellifileillä, sipulirenkailla ja rucolalla. Pinnalle mustapippuria myllystä. Tarjoa piparjuurimajoneesin kera. Juomaksi sopii hyvin kuiva prosecco tai rosé.