Ideoita alkupalapöytään kera kuohuvan
Kaupallinen kampanja: Freixenet
Olin suuntaamassa keittiöön hakemaan ekstralasia ja mietin siinä kävellessäni, että nyt juuri kaikki on hyvin näin. Lasten kiljahdukset kuuluivat terassilta, isosiskoni auttoi ruoanlaitossa, vanhempani ottivat terassilla aurinkoa. Minulle kaikkein levollisin mieli tulee, kun oma perheeni jälkikasvuineen on saman katon alla. Meillä on siskon kanssa hyvä yhteys ja jaamme kuulumiset aina hyvin perinpohjaisesti hänen kanssaan – senkin takia mieli lepää, kun vietetään yhdessä aikaa. Ja aikahan meillä kaikilla on rajallinen, joten yritetään kokoontua mahdollisimman usein syömään saman pöydän ääreen vanhempiemme luokse. Tätä ajankulua olen alkanut syvemmin miettimään sen jälkeen kun vanhempani jäivät eläkkeelle. Vuodet tuntuvat vierähtävät ihan tajuttoman nopeasti, yks kaks on kymmenen vuotta kulunut jostain asiasta, joka muistuu mieleen kuin eilinen, kuten vaikka esikoiseni syntymä.
Ruoka ja juoma yhdistää meitä kaikkia, se on yksi parhaimmista tavoista viettää aikaa yhdessä. Olen onnekas, että perheeni on tiivis ja me kaikki mielellämme kokoonnumme syömään. Libanonissa vieraillessani minulle tuli samoiten kotoinen olo, siellä kokoonnuttiin jokainen ilta perheen kanssa syömään – pöydässä oli aina tilaa myös kavereille, tutuille ja varmaankin olisi ollut tilaa myös tuntemattomille. Minulle on todella tärkeää, että omat lapseni ja siskonlapsi omaksuu tämän tavan – yhdessä perheen kesken syömisen ja olemisen. Kevyen puheensorinan, fiksun juomisen ja ruoasta nauttimisen.
Valmistimme siskoni kanssa reilusti alkupaloja ja sen seurana maistelimme Freixenetin uutuusjuomaa italialaista roseekuohuviiniä: Italian Rosé Sparkling Extra Dry. Glerasta ja Pinot Noirista valmistettu viini on raikas ja hedelmäinen sekä hennon marjainen, erinomainen juoma vaikkapa äyriäisten kanssa, joita meidänkin alkupalapöydästä löytyi.
Rosekuohuviinin seuraksi teimme:
– palsternakkasipsejä, jotka höylääminen juustohöylällä ja uppopaistettiin öljyssä. Näiden kera majoneesia, jonka mukaan raastettiin sitruunankuorta raikastamaan makuja.
– keitettyä parsaa ja juustosipsejä. Juustosipsit tehtiin yksinkertaisuudessaan raastamalla juustoraastekekoja pellille ja nopea paisti kuumassa uunissa.
– tiikerirapuja, jotka ennen paistamista marinoitiin öljy, valkosipuli, suola ja korianteri seoksessa. Avokadotahnaa, johon tuli suolaa ja pippuria, ripaus sitruunanmehua.
– kampasimpukat paistettiin voissa ja mausteeksi yksinkertaisesti vain sormisuolaa.
Tämä setti sopii myös erinomaisesti äitienpäivän juhlahetkiin, nyt onkin aika suunnitella viikonlopun Menu.
Ihanaa viikonloppua!