Ihmepuutarha, kasvien istutus

Ihmepuutarhaa toteuttamassa Green Care ja Puutarha Tahvoset

Ennen kuin näette valmista kokonaisuutta meidän ihmepuutarhan palasesta  ja ennen ja jälkeen kuvat, niin ajattelin kirjoittaa muutaman sanasen kasvien istuttamisesta. Itse ainakin sain ohjeita lukiessani paljon hyviä vinkkejä. Olen aikaisemmin istuttanut muutamia kukkia/kasveja ihan väärin ja sen kyllä huomaa.

P6060069.JPG

Istutettavilta alueilta poistetaan vanhaa multaa noin 20 sentin syvyydeltä.

Jokaista istutettavaa kasvia varten tulisi käyttää oikeaa multaa. Kasvit ovat kyllä sopeutuvaisia, mutta ainakin istutuskuopassa tulisi olla oikeanlaista multaa. Minun istutusalueelle tuli pääosin Rodo&Ikivihreät puutarhamultaa., mutta muun muassa kuunliljoille laitettiin Green Caren luonnonlannoitettu kalkittua puutarhamultaa. Meidän maa on siis hyvin hapanta ja parhaiten täällä menestyy havukasvit – tämä otettiin huomioon kun puutarhuri valitsi kasveja meille. Mietittiin mistä aurinko paistaa ja niin edelleen. Kukkapenkin alueelta kaadettiin myös kaksi koivua, nämä kun vievät paljon ravinteita ja vettä muilta kasveilta. Parin puun kaato oli muuten loistava idea, muutos oli jo tämän jälkeen huikea!

P6060072.JPG

Mullan kanssa ei kannata säästellä, sitä lisätään reilusti! Ensimmäinen multakerros kannattaa sekoittaa pohjamaan kanssa ja päälle lisätään vielä paljon multaa. Muista, että multa painuu hämmästyttävän paljon kastelun jälkeen ja noin muutenkin.

Ennen istutusta taimi tulee kastella huolellisesti, tämä oli itselleni uusi tieto. Minä olen ennen lykännyt uudet kasvit maahan kovalla kiirellä.

Asettele kaikki taimet ennen istutusta ja mallaile niiden paikkaa. Näin näet helposti miltä kokonaisuus tulee näyttämään.

P6060096.JPG

Taimelle kaivetaan kunnon istutuskuoppa ja kuopan pohjalle heitetään lannoitetta. Minä lisäsin Luomu Yleislannoitetta.

Kastelu! Kun taimet ovat istutettu, tulee alue kastella hyvin huolellisesti! Kastelusta tulee huolehtia seuraavat kaksi viikkoa erityisen tarkkaan. Hyvä huomia puutarhurilta oli se, että kastelu kannattaa hoitaa iltaisin, jolloin haihdutus on vähäisempää ja kasvit saavat veden paremmin käyttöönsä. Kastele mielummin kerralla paljon, kuin monta kertaa vähän!

Lannoitus elokuussa:Green Caren Puutarha Syksy-lannoitetta kannattaa sirotella elokuun puolivälissä. Tämä auttaa kasveja talvehtimaan paremmin.

Hetken päästä tulette näkemään ne ennen ja jälkeen kuvat, ero on ainakin omaan silmään huikea!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *