Italialainen omenapiirakka
Facebookisssa jaoin jo tämän reseptin, mutta jaan sen vielä tänne blogin puolelle ettei mene keneltäkään ohi.
Minulla on aivan mahtava kamu. Kutsui minut ja lapset eräänä sateisena arkipäivänä luokseen. Saatiin masuntäydeltä ihanaa linssikeittoa ja jälkiruoaksi hän teki italialaista omenapaistosta. Taivaallista! Resepti minun oli pakko saada mukaani. Paistos on ihanan pehmeä sisältä, sulaa suuhun. Aika tavallinen raaka-aineiltaan mutta jokin siinä toimii paremmin kuin muut omenaherkut. Tästä on tullut suosikkini.
Tätä teidän on pakko kokeilla, toivottavasti syysomenia vielä löytyy.
Italialainen omenapaistos
4-5 omenaa (n. 800 g)
1/2 tl kanelia
Taikina:
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 muna
1 3/4 dl vehnäj.
Pinnalle:
1/2 dl manteli-lastuja/rouhetta
1. Voitele vuoka.
2. Lohko/kuutioi omenat. Levitä ne vuokaan ja ripottele päälle kanelia.
3. Vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna. Lisää jauhot ja sekoita.
4. Nostele taikina omenoiden päälle. Minä ja kamuni laitoimme taikinaa paistoksen keskelle kasaksi, uunissa se siitä leviää. Ripottele mantelit.
5. Paista 200 asteessa alatasolla n. 30 min.
Kokeilkaa ja kertokaa pidittekö?