Josephin simpukat
Meillä on tapana kerääntyä muutaman tytön kanssa yhteen jonkun luokse ja tehdään ruokaa. Tällä kertaa me haluttiin kaikki kokeilla simpukoita ja niitä sitten tehtiin. Sain Top Chef ohjelmastakin tutulta kokilta Joseph Youssef:lta huippuohjeen simpukoille ja voin lämpimästi suositella ohjetta teille. Me tehtiin niin hyviä simpukoita!
Pese/harjaa simpukat kylmässä vedessä ja tsekkaa huonot yksilöt pois, eli jos kuori on rikki tai simpukka ei sulkeudu kun kopautat sitä –> roskiin.
Simpukat neljälle:
1 pullo valkoviiniä
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
200 g voita
1 kpl sitruunaa (kuorittu ja pilkottu)
1/2 dl sitruunanmehua
Ensin pilkot sipulin, valkosipulin ja sitruunan ja paistat niitä voissa (älä anna ruskettua)
Lisäät valkoviiniä ja keität 1/4 osaa pois kunnes alkoholin maku häviää.
2rkl kasvislientä
1rkl hakattua persiljaa
suolaa
mustapippuria
Keittämisen jälkeen lisäät loput aineet ja sitruunanmehun ja kiehautat muutaman minuutin ajan.
Kypsennyksessä laitat liemi kattila pohjaan ja odotat että se kiehuu ensin sitten lisäät simpukoita ja peität kannella.
Kypsennä koko ajan täydellä liekillä niin että höyryä muodostuu kattilan sisällä ja keität noin 3 minuuttia.
Simpukat kypsyvät aika nopeasti, kannattaa kypsentää vähän kerrallaan, älä täytä koko kattilaa simpukoilla.
_______________________________________________________________
Me ostettiin simpukat Turun Kauppahallista, kaksi sellaista pussukkaa ja tehtiin himpun verran suurempi liemi – kaikki meni ihan nappiin. Toi pilkottu sitruuna toi ihanan lisän ruokaan, liemi tuoksui aivan mahtavalta. Super siistii oli myös maistella vähän valkoviiniä tekemisen ohella. Kurjin homma taisi olla simpukoiden pesu, mutta mun hommana olikin tsekata menivätkö simpukat kiinni kopsutuksen jälkeen – se oli jännä juttu! ;) Opin sen että jatkossa käytän sitruunaa enemmän yleisesti ruoanlaitossa, se tuo niin raikkaan maun.
Kiitos Joseph aivan mahtavasta ohjeesta ja ystävällisyydestäsi! :)