Juttuja talolta

Coco Sweet Dreams

Meillä on sellainen pieni seinänpalanen jota ei voitu kokonaan poistaa. Ajattelin siihen tuollaista rimotusta, samoin kuin Wäinö Aaltosen museossa josta kerroin aikaisemmin tässä postauksessa. Sopii niin kivasti meidän talon arkkitehtuuriin. Vasen kuva siis museosta ja oikealla meidän kotia+rimotus. :)

Mitään muuta sen kummoisempaa kuvattavaa talolla ei vielä ollut, mutta vein pari laattanäytettä sinne ja pitihän niitäkin vähän testailla. Vasemmalla on Upofloorin marmorikuvioista seinälaattaa ja oikealla oikeaa marmoria. Sitä löysin Bauhausista, 29e/neliö. Myyjä kertoi että tuota marmoria pitää suojata jollain aineella ja se kaikki marmorin huoltotyö tuntui vähän turhan työläältä. Ehkä meille tulee vain peruslaattaa, jossa ehkä marmorikuvio? Lattiaan ei valitettavasti sovellu mikään kovin suuri laatta, vaan kaadot sun muut pitää tässä talossa ottaa huomioon.

Eteiseen ja takkahuoneeseen tulee laattaa. Fiilistelin vähän tätä Pukkilan laattaa, oisko se tämä vaiko ei. Sitä tiedä en, mutta kivalta tuo näyttää. Ihanan simppeli ja ajaton.

Tähän loppuun haluan vielä fiilistellä WAM:ia. Tuoleja ja mattoa. Huomatkaa myös taidemuseon kaunis lattia ja laattojen ladontatyyli. On kyl kiva.

Jepulis. Hauskaa loppuiltaa teille!

Kommentit

form follows funktion

Moi Coco,

aito marmori on hiukan hankala juuri tuon huokoisuuden takia,  jolloin sitä joutuu suojaamaan. Meillä laitettiin Kaakelikeskuksen  IMPR/ MARMI BIANCO CARRARA laattaa, hinta oli 53€/m2. Ja kerrankin sattui hyvin. Heillä oli juuri hankinta aikaan jotkut kaakelimarkkinat, jolloin kaikki laatat olivat -50%. Laatta vastaa ulkonäöltään marmoria, sen verran kun se nyt on mahdollista, olematta siis aitoa ;)

Kuvia näet täältä:   http://muotoseuraafunktiota.blogspot.fi/2012/08/kylpyhuoneen-spa-tunnelmaa.html

Onneaa etsintöihin

-tuija-

soleggiata

Nuo barcelona -tuolit <3 Ikuinen haave...

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuija, upea linkki, ihana kylppäri ja toi suihku on ihan piste ii:n päälle!

Vierailija (Ei varmistettu)

Pienempi laatta märkätiloissa on itse asiassa turvallisempikin kuin iso - ei ole niin liukas, kun saumoja on enemmän. Suurin osa tapaturmista sattuu kotona, ja veikkaisin, että aika iso osa juuri esim. suihkussa liukastuessa. Iso olisi kovin kaunis, mutta on pienemmälläkin puolensa, varsinkin lapsiperheessä. :) Älä siis harmittele - hieno teidän kylppäristä varmasti tulee.

Vieras (Ei varmistettu)

Meillä pyöriteltiin kans pitkään marmorilaattoja, mut jotenkin kun haluis oikeeta eikä feikkiä, niin päädyttiin loppujen lopuks sellaseen isoon &amp; karuun "betonimaiseen" 60x60 seinälaattaan. Lattiaan pientä 5x5 laattaa + muuten lämmintä puuta kontrastiksi, niin eikhän siitä kiva tuu:) Tsemppiä valintoihin, on kyl haastavaa, kun valikoimassa piisaa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Aito tavara on aina parempaa kuin feikki. Usko tai älä, mutta jos valitset feikkiä niin sinua harmittaa myöhemmin! Meillä on marmoria suihkuseinässä ja se on pysynyt kauniina ilman huoltoa. Joskus sitä voi ölytä jos haluaa...

Coco
Coco Sweet Dreams

Tuija, kiitos taas kommentista ja vinkeistä! Teillä on  niin inspiroiva koti.:)

Mape, sama täällä! Noi kuluneet olisivat aika coolit. :)

Vierailija, joo totta. Liukkausasiat pitää ottaa hyvin huomioon lattiaa kun mietitään.

vieras, teidän valinnat kuulostaa upeilta! Jos uskallat niin tänne blogin kommenttiboksiin voi myös liittää kuvan. ;)

Vierailija, en mä tässä marmoriasiassa kauheesti hae sitä aitoa välttämättä. Mulle on tärkeää vain että näyttää hyvältä ja kestää käyttöä. Täytyy vielä mietiskellä muitakin malleja... :)

Piret
lainahöyhenissä

Tulee varmasti huikea koti teille ! Carrara marmoria olisin itsekin halunnut palavasti keittiöön, mutta materiaalin vaikeahuoltoisuuden (tai ainakin muiden pelottelujen) vuoksi jouduin luopumaan marmorikyökistäni :(

Piret xx

Coco
Coco Sweet Dreams

Piret, toivotaan ja samat sanat. Onnea ja pitkiä hermoja remonttipuuhiin! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla on kylppärissä mustavalkoruutuinen Tulikiven marmorilattia, joka valmistui 2 vuotta sitten. Ei ole mennyt käytöksi miksikään ja kerran vuodessa levitän suoja-aineen. Suosittelen, ei mene päivääkään etten rakastaisi sitä lattiaa :)

Vierailija -82 (Ei varmistettu)

Isot laatat lattiaan onnistuu kyllä kaatojenkin kanssa jos ottaa huomioon mm. viemärisuunnitelmissa (unidrain) ja betonivalussa. Harva urakoitsija suostuu tekemään koska vaatii millilleen mietitttyjä ja toteutettuja kaatoja, eikä monilta onnistu edes. Meillä laitettiin just haaveilemani 30x60cm lattia kylpyhuoneisiin -50 luvun talon rempassa ja hieno tuli. Urakoitsija ehdotti useaan otteeseen pienempää laattaa haastavuuden takia ja meinasin jo taipua. Onneksi pidin kiinni toiveestani, koska en voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen. Tsemppiä remppaan. :-)

Vierailija -82 (Ei varmistettu)

Vielä edelliseen lisäyksenä, olen itse rempan aikana oppinut, että materiaaleissa on eroja, eli eivät kaikki isot laatat ole liukkaita ollenkaan. Nykyisin on jopa laattoja jotka muodostavat "imukuppimaisen" pinnan ihon kanssa kastuessaan, tälleiset meille asennettiin koska turvallisuus on niin tärkeä asia. Toki yleissääntönä mitä enemmän saumaa, sen turvallisempaa. Marmorijäljitelmässä kannattaa selvittää kuinka usein sama kuvio toistuu, ja huomioida asennuksessa, että tarkka silmä ei ala bongaamaan samaa "printtiä" esim vieri vieressä kun laatat on jo asennettu (sama efekti kuin laminaatissa usein). Näissäkin huimia eroja eri laattojen välillä, ja jotkut jäljitelmät niin taidokkaita, ettei tällaista toistumista esiinny lainkaan...

Vierailija/ Taru (Ei varmistettu)

Heippa Coco,

Mä olen usein ajatellut, että mun unelmieni koti olisi tuo WAM. Sen muotokieli, iso atrium sisäpihana ja erilaiset kerrostasot talon sisällä, puhumattakaan pinnoista ja ikkunoista, kaikki mätsää! Talon koko tosin ehkä on vähän suurehko, mutta sijainnista plussaa :) Ja mulle sopis kyllä, että kotitalossani saisi toimia kahvila, heh :)

Kommentoi