Kotitreeniä, vinkkejä ja linkkejä

Me tultiin rymisten just kotiin luistelukentältä ja ajattelinkin kirjoitella pitkästä aikaa omista liikunta ja hyvinvointitottumuksista.

Minua ei ole tähän päivään saakka saatu muutamaa kertaa enempää mihinkään omaan pirtaani liian tekopirteälle step-aerobic-tunnille tai vastaavaan. Treenaan mieluiten pienellä salilla, pienessä porukassa ja kaikkein mieluiten yksin tai kaksin. Olen kovin onnellinen niistä kerroista, kun kuntosalilla ei ole muita kuin minä ja poikaystäväni. Entisenä ammattiurheilijana hän on opettanut minua treenaamaan tehokkaammin ja muistuttanut myös kunnolla syömisen ja liikkumisen merkityksen. Jos ei syö, ei jaksa liikkua, eikä lihakset voimistu.

Yritän kuntoilla jokainen päivä ja suurin syy kuntoiluun on sen tuoma mielenrauha sielulle ja pääkopalle. Ajattelen selkeämmin treenin jälkeen, pienenkin happihyppelyn. Jos mahdollista, niin teen pienen kävelylenkin lounastauolla, ihminen tarvitsee raitista ilmaa päivittäin ja usein!

Lasken treeniksi myös henkisen kuntoilun. Levon, mietiskelyn ja yksinolemisen. Uskon vahvasti, että keho kertoo mitä se haluaa tai tarvitsee. Tämä pätee myös syömiseen. Haluan syödä hyvää ruokaa, joka ravitsee ja tekee hyvää myös sisäisesti. Rakastan herkkuja ja herkuttelen aina kun haluan – olisi vain tylsää elää liian kurinalaisesti. Huomaan myös, että mieleni sekoittaa toisinaan nälän ja janon tunteen – muistathan juoda tarpeeksi, minulta se liian usein unohtuu.

Varmasti moni on joutunut vähän soveltamaan kuntoilua näin korona-aikana. Minä olen ainakin treenannut paljon kotona ja ulkona. Pidän kuntoiluvermeet: painot, maton ja jumppanauhat esillä sievässä suuressa korissa, jotta otan ne mahdollisimman usein käyttöön.

Hyötyliikuntaa harrastan paljon ja kävelen aina joka paikkaan. Minulla on nykyään taskussa jumppanauha, joten treeni hoituu vaikka metsäretkellä lasten kanssa. Jumppanauhat ovat oikeasti tosi kätevät ja olenkin oppinut superpaljon eri taktiikoita treenaamiseen niiden kanssa.

Helsingissä en uskalla tällä hetkellä käydä salilla, joten siellä lenkkeilen ja teen erilaisia treenejä mieheni luona. Tällä hetkellä YouTubessa pyörii Tracy Andersonin Goopille tekemä 15 minuutin treeni. Teen myös usein hänen vatsa- ja pepputreenin. Pohjetreeniksi haluan suositella tätä! Todella tehokas, jos vaan jaksaa tehdä (minä en aina). Minulla onkin ollut liian pitkä tauko jälkimmäisessä mutta voisin korjata tilanteen heti huomenna aamulla.

Tässä vielä tämän hetken lempparit:

hyvinvointi liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *