Lapsi ja ohjelmat

Coco Sweet Dreams

Minä kun olen taas täysissä sielun ja ruumiin voimissain, poju se meni sairastumaan. Vatsatauti ja ihan ekaa kertaa. Yläkertaan on järkätty varsinainen perhehuone, että voidaan valvoa häntä yölläkin.

Näinä päivinä ollaan katsottu kivoja lastenohjelmia. Pidän paljon Disneyn piirretyistä ja klassikkosaduista. Kivoja uusia lastenohjelmia saa nykyään ihan etsimällä etsiä. Tuntuu että noi nykyajan lastenohjelmat ovat ihan outoja ja levottomia - varsinkin ne mitä telkusta tulee. Missä on Maija Mehiläinen, Dumbo, Aku Ankka sun muut? Kysyn vaan. Lastenohjelmista tuli vielä mieleen Pikku Kakkosen Sirkuspelle Hermanni. Kuka pelkäsi sitä miestä, mä ainakin. :D

Kommentit

A. Sinivaara
Onnenpäivä

En minä Hermannia pelännyt, mutta Rölliä senkin edestä. Ahtauduin katsomaan sitä sohvan taakse, vaikken oikeasti olisi sinne enää mahtunut.

bubbling (Ei varmistettu)

Minäkin pelkäsin Hermannia! Ja niin totta, ne vanhemmat lastenohjelmat oli niin ihania, nykyään ne on jotain ihan kummallista!

vieras (Ei varmistettu)

Samaa mieltä, nykyajan lastenohjelmat on todella huonoja :/ muistatko kaukametsän pakolaiset? Se oli mun lemppariohjelma pienenä! Taotao ja babaria unohtamatta! Tai vili vilperi... onhan näitä :)

Mrs.Liu (Ei varmistettu)

Meidän lasten lempiohjelmiin kuuluu Samu ja Salla, Muumit (tietty) ja aamuisin tuleva Utelias Vili. Ne ei musta mene outo kategoriaan...;-)

ysärilapsi (Ei varmistettu)

Itse ysärilapsena pidän ysärilastenohjelmia laatuviihteenä! Muumit, Röllit, Hermanni ja muut mitä tuli Pikkukakkosen kanssa niin TOPPEN! Olikos ollut ihan joku muutama mistä ei tykätty! Ja juurikin mitä nykyään tulee niin.... huoh :D

jonnaella (Ei varmistettu)

Minä olen samaa mieltä. Nykyiset lastenohjelmat ovat levottomia ja itse ainakin mietin että mistä noita keksitään?! Meillä tykättiin kanssa Muumeista ja siitä pienestä pandasta TaoTaosta (?), jonka äiti kertoi eläinsatuja. Rölli oli ihan huippu, sitä katsottiin isän kainalosta. Itse en koskaan tykännyt Maija Mehiläisestä, jotenkin se laulu ärsytti :D

http://kaksitassua.blogspot.com

Rouva M (Ei varmistettu)

Ihan samaa mieltä noista uusista lastenohjelmista - ne ovat jotenkin todella levottomia ja meluisia. En tykkää siitäkään, että monet "lasten leffat" on nykyään tehty viihdyttämään lähinnä aikuisia, esimerkkinä vaikka Shrekit joissa viljellään hyvinkin kaksimielistä huumoria.

Esimerkiksi Muumit, Rölli, Vili Vilperi ja esim. tuolla jo aikaisemmin mainittu Kaukametsän pakolaiset ovat ainakin omasta mielestäni ihan parhaita! Disneyn klassikkopiirretyt ovat myöskin vailla vertaa, niin hienoja lastenelokuvia ei vain enää tehdä. Ollaan nyt miehen kanssa hamstrattu kirppiksiltä ja kotikodeistamme kasoittain vanhoja piirrettyjä, että saa meidänkin muksu sitten nauttia Pienestä merenneidosta, Leijonakuninkaasta ja Kaunottaresta ja Hirviöstä. <3

Toivottavasti poju paranee pian!

llauraa (Ei varmistettu)

Mä en pelännyt sitä itse pelleä, mutta pelkäsin sitä alkulaulussaa olevaa kuvaa mihin se punanen nenä kieri:D pelkäsin myös hysteerisesti Muumien muurahaiskarhua, pikkusisko taas saman sarjan jääkuningatarta. Mäkin oon miettinyt, että mihin ne kaikki hyvät lastenohjelmat on kadonneet... jos joskus eksyy kakkoselle lastenohjelmien aikaan niin ei voi kuin ihmetellä, että tätäkö ne lapset nykyään katsoo, ei kovin laadukasta. Onneks sentään tulee vielä Muumeja viikonloppusin!

Muutamalle kommentoijalle huomio, että eiköhän meidän vanhempien sukupolvi jossain vaiheessa kritisoinut kaiken maailman Rölliä ja Muumeja ja Pelle Hermanneja ihan yhtä vahvasti kun me nyt Bay-bladeja (vai mitä ne on) ja Winx-klubia... :) Ja kyllähän nykyäänkin tehdään tosi hyviä, uusia sarjoja, kuten vaikka vähän isompien lasten suosikki, oikein opettavainen sarja Oktonautit!

Poffuliini
Kahvitauko

Ei Pelle Hermanni niinkään, mutta se sen naurava karttakeppi... Pelottava. Nykyset animaatioleffat on kyllä omasta mielestäni aika paljon aikuisia silmällä pitäen tehtyjä (esim shrek jossa varsin on perheenperustamis juttuja yms). Juoni aikuisille ja hassut kommelluskohdat lapsille... Ja parhaimmillaan ne on juuri alkuperäiskielellä katottuna, kun hahmo ja ääni kohtaa, mutta siitähän ei pieni väki ilostu, kun ei ymmärrä...

Vierailija (Ei varmistettu)

Joo ihan levottomia noi uudemmat lastenohjelmat. Onneksi voi lapsille näyttää dvd:ltä semmosia mukavia juttuja. Joku mainitsi Vilivilperin, oli muuten munki lemppari. Se ja muumit ja sitten ihan semmoset kaikki klassikkoelokuvat. Mutta niitäkin parempia oli kirjat ja sadut. Tuhat ja yksi yötä sekä Grimmin, Topeliuksen ja Swanin sadut. Näistä aukeaa lapselle ihan oma jännittävä maailmansa. En koskaan saanut tarpeekseni vaikka joka ilta luettiin. Ja paranemisia pojalle. :) -Kata

Vierailija (Ei varmistettu)

Minusta Pikku Kakkosen ohjelmat on kivoja eikä yhtään levottomia. Oletteko niitä seuranneet?

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihmeen väkivaltaisia ovat monet ohjelmat, piirrettyinä muka menevät lapsille mutta ajatelkaas jos olisivat normiohjelmina. Ei sais näyttää lapsille, mut kun piirretään, niin saa. Outoa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mtv3:sta ei voi lainkaan katsoa, kun pitäis itse koko ajan olla vahtimassa. Harmittaa kun Franklinkaan ei oo enää entisensä, piirrettymäisempi. Mulla kans kohta 4 vee poju, Pikku Kakkosta katselee, mutta osaa heti jo sulkea telkkarin kun Galaxin tunnusmusiikki alkaa, tietää ettei saa katsoa :)

Tasaraita

Ei se Pelle Hermanni mutta se Taikuri. Tai Taikurin auto, se oli pelottava. Nykyajan lastenohjelmista en tiedä mitään un oma poika on vielä niin pieni ettei katso mitään mutta ehkä ne tässä lähivuosina tulee tutuksi. Muumeja olen kyllä ajatellut DVD:nä hankkia. Muumit ovat niin ihania, paitsi Mörkö. Se oli pelottava.

eejo (Ei varmistettu)

Hieman keskustelun vierestä... Eli minkäs kokoinen on tuo kuvissa vilahtava HAY:n dlm-pöytä, pieni vai iso ? :--)

Pumpkin (Ei varmistettu)

Pitkään meilläkin meni, ennen kuin annoimme luvan nähdä vauhdikkaampia ja "vajaaälyisempiä" japskisarjoja kuten Bayblade ja Pokemon. Kuitenkin sama 6-vuotias viihtyy Pingun, Uteliaan Vilin ja Babarin seurassa. Puuha-Pete oli kiva pari vuotta sitten, nyt dvd-boxi odottaa pikkuveljeä. Yhä Postimies-Patekin kiinnostaa, jos sattuu tv päälle sopivasti.. Poikamaisuuden huomaa siitä, että Pikku Kakkosen jotkin laululeikki-ohjelmat eivät kiinnosta pätkääkään. Riippuu niin vetäjästä, onko esittäjä "aito" vai ei-lapsi kyllä huomaa eron ja äänestää jaloillaan. Toisaalta aikuisen on joskus annettava periksikin hienoista periaatteistaan, viittaan juuri tähän japskianimaatioiden sallimiseen. Meni todella pitkään, ennen kuin annoimme periksi ja otimme niitä digiboxille viikonloppuisin. Itse en vieläkään arvosta niitä pätkääkään, mutta lapsi "tajuaa" niistä jotain ihan muuta. Eivät varmasti tee huonoakaan, jos nyt kaksi ohjelmaa viikossa näkee, tuo pieni avaruuden tutkijani♥ (mutta niihin liittyviä leluaj emme kotiimme osta, niillä ei ole mitään virkaa...tosin muutama on tullut kavereilta lahjaksi ja saavat luvan olla..)

Coco
Coco Sweet Dreams

Heippa, DLM pöytä on se pienempi. Ehkä nyt valitsisin sen suuremman tai vaikka molemmat. :) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Hej,

mistä tuo blogissasi useasti esiintynyt talon muotoinen kynttilälyhty on hankittu? Se on aivan ihana!
Voimia taudin selättämiseen!

Vierailija (Ei varmistettu)

Minä taas kysyisin noista portaista, onko alkuperäiset vai teidän rempassa laitetut? Aivan ihanat, sopis meille myös.. T: Ansku

Vierailija (Ei varmistettu)

Pikku Kakkonen on mielestäni ihan laadukas ja Yle TV2:n muutkin lastenohjelmat. Niitä on myös kätevä katsoa YleAreenan kautta. Mainoskanavien lastenohjelmia ei olla katsottukaan, kun ovat aika outoja ja väkivaltaisia. Itse olen sen verran vanha, että en Rölliä ole lapsena katsonut, mutta outo se on edelleen ja niin oli 4-vuotiaankin mielestä - onneksi ei ole ohjelmistossa tällä hetkellä. Meillä suosikkeja ovat 5-vuotiaan mielestä: Dinojuna, Babar, Viidakkokirja, Muumit, Franklin, Postimies Pate jne. ja tietty Galaxin Säpä-mestarit.

Coco
Coco Sweet Dreams

Vierailija, lyhty on Norman Copenhagen Lighthouse. Niitä löytyy useissa väreissä ja on tosi kaunis! Noita löytyy mm. sisustuksen koodista ja finnish design shopista.

Ansku, meidän portaat ovat ihan alkuperäiset. Tämän kodin on rakentanut Hartela vuonna 1988 ja tämä on tälläinen kaksitasoinen kerrostaloasunto. :)

Pikku Kakkonen on ihan kiva, sieltäkin tulee joskus jotain aika levotonta, mun inhokki on se Lulun Lehmä (or what so ever). Se vaan on mun mielestä levoton ja rasittava. :) Mainoskanavien ohjelmat ovat tosiaan tosi väkivaltaisia. :(

Jackie (Ei varmistettu)

Tuntuu että kaikki keiden kanssa on ikinä puhunut Pelle Hermannista ja varsinkin siitä alkumusiikista, on pelännyt sitä ihan tosissaan. Kamalahan se oli! Koko ohjelma jotenkin outo, mutta jostain syystä tuli katsottua. Se oli vähänn niinku sellanen vinksahtanut painajainen. :D

Rouva M (Ei varmistettu)

Pakko muuten vielä lisätä, että tuo tämän postauksen viimeinen kuva on ihan mieletön - upean näköistä, portaikko ja kaikki! Tuo Seimikin on niin ihana, puunväri on jostain syystä nyt himotuslistallani numero ykkösenä.

Coco
Coco Sweet Dreams

Jackie, sinä sen sanoit. Totta! :)

Rouva M, kiitos! Puunväri taitaa olla nyt aika in. :)

Kommentoi