Lemon Soda Float
Kaupallinen yhteistyö: Pingviini
Ennen pirtelöä oli jäätelösooda. Muistelen nauttineeni tätä juomaa viimeiksi lukioikäisenä kesähelteellä Ruisrockin aikoihin ja nyt vuosikymmenen jälkeen muistin tämän herkun taas Pingviini-jäätelöyhteistyön myötä. Jäätelösooda, joka koostuu jäätelöstä ja hiilihapollisesta juomasta tulee alkujaan amerikasta ja sen tiedetään kehittäneen Robet M. Green noin 150 vuotta sitten. Vanhempi ikäpolvi kertoo, että ainut oikea yhdistelmä jäätelösoodassa olisi sitruunalimonadi ja vaniljajäätelö, joten tätä halusin lähteä testaamaan. Jäätelösoodan ohje on perin yksinkertainen:
Lemon Soda Float
Sitruunasooda sitruunalimonaadia
Kahmaise yhden litran Pingviini vaniljajäätelöstä kaksi palloa jäätelöä lasiin ja valuta päälle pullosta sitruunalimua. Jäätelö kuohuaa ilmavaksi vaahdoksi ja koko komeus on valmis nautittavaksi.
Yksinkertainen klassikko vaikka jälkiruokapöytään. Täyteläiset Pingviini-jäätelöt valmistetaan Turengissa suomalaisella työvoimalla, suomalaisista raaka-aineista suomalaisille kuluttajille. Merkiksi kotimaisuudesta jokaisen Pingviini-tuotteen kylkeä komistaa Avainlippu-tunnus. Lisää herkullisia jäätelöreseptejä löydät täältä.
Jäätelösooda on yksinkertaisimmista yksinkertaisin jälkiruoka ja nopea valmistaa. Klassikot toimii aina ja niihin kannattaa luottaa. Tämän herkun valmistamiseen meni pari minuuttia, mutta maut olivat täydelliset kaikessa yksinkertaisuudessaan. Näyttää vahvasti siltä, että tätä tarjoillaan Ystävänpäivän illallisella täällä meikkiksen luona.
Erittäin suuri suositus. <3